Zöldséges pite
185 g liszt (100 gramm fehér liszt, 85 gramm rozsliszt)
125 g hideg vaj
2 ek víz
csipet só
A lisztet egy tálban elmorzsoltam a vajjal, hozzáadtam 2 evőkanál vizet és lágy tésztává gyúrtam. Fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tettem.
Közben megcsináltam a tölteléket:
Töltelék:
2 evőkanál olaj, diónyi vaj
1 kisebb szál póréhagyma fel kockázva
1 sárgarépa, kockára vágva
1 gerezd fokhagyma, aprítva
1 csipet őrölt koriander, csipet kurkuma
1 csipet őrölt kömény, cayenne bors, só
1 teáskanál paprika
1 édes paprika sárga vagy piros paprika, kockázva
1 kisebb cukkini, kockázva
egy marék karfiol ( brokkoli)
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál citromlé, néhány csepp folyékony édesítő ( vagy méz)
1 csésze borsó
friss koriander vagy petrezselyem, felaprítva ( én az utóbbit tettem)
Serpenyőben a kockázott hagymát olívaolajon üvegesre pároltam., majd a vajat beledobtam utána a paprikát majd a cukkinit, a paradicsomot, mintha lecsót készítenék, erre jöttek a fűszerek.,egy másik edényben megfőztem a sárgarépát, borsót, karfiolt, összekevertem. 2 tojást habosra kevertem, 1 dl főzőtejszínt beleöntöttem és összekevertem A kinyújtott tészta felét tortaformába tettem és ráhalmoztam a zöldségeket ( én egy kis zsemlemorzsával megszórtam )
180 fokos sütőben kb 30-40 perc alatt készre sül.
Ízlés szerint variálható a töltelék, volt olyan amikor sült paprika és padlizsánkrémet tettem bele.
Jó étvágyat!
Nagyon gusztusos és fínom is , Krisztikém szokott ilyent sütni . 😆
Marika a Krisztikéd hogyan készíti? leírnád?