Zöldséges pite

185 g liszt (100 gramm fehér liszt, 85 gramm rozsliszt)
125 g hideg vaj
2 ek víz
csipet só

A lisztet egy tálban elmorzsoltam a vajjal, hozzáadtam 2 evőkanál  vizet és lágy tésztává gyúrtam. Fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tettem.
Közben megcsináltam a tölteléket:

Töltelék:
2 evőkanál olaj, diónyi vaj
1  kisebb szál póréhagyma fel kockázva
1 sárgarépa, kockára vágva
1 gerezd fokhagyma, aprítva
1 csipet  őrölt koriander, csipet kurkuma
1 csipet  őrölt kömény, cayenne bors, só
1 teáskanál  paprika
1 édes paprika sárga vagy piros paprika, kockázva
1  kisebb cukkini, kockázva
egy marék   karfiol ( brokkoli)
1 evőkanál  sűrített paradicsom
1 evőkanál  citromlé, néhány csepp folyékony édesítő ( vagy méz)
1 csésze  borsó
friss koriander vagy petrezselyem, felaprítva ( én az utóbbit tettem)
Serpenyőben  a kockázott hagymát olívaolajon üvegesre pároltam., majd a vajat beledobtam  utána  a paprikát  majd a cukkinit, a  paradicsomot,  mintha lecsót készítenék,  erre jöttek a fűszerek.,egy másik edényben megfőztem a sárgarépát, borsót, karfiolt, összekevertem.   2 tojást habosra kevertem, 1 dl főzőtejszínt beleöntöttem és összekevertem  A kinyújtott tészta felét tortaformába tettem és ráhalmoztam a zöldségeket ( én egy kis zsemlemorzsával megszórtam  )

180 fokos sütőben kb  30-40 perc alatt készre sül.

Ízlés szerint variálható a töltelék, volt olyan amikor sült paprika és padlizsánkrémet tettem bele.

Jó étvágyat!