Mai napon az ebéd főszereplői a zöldségek voltak :-), igaz,hogy egy kis lángost is készítettem.

Hozzávalók:

  • fél db közepes nagyságú karfiol( kb 40 dkg)
  • két-három darab sárgarépa
  • két db petrezselyemgyökér
  • egy dl zöldborsó
  • 2 db újkrumplii
  • só, bors,csipet kurkuma
  • zöld fűszerek ( lestyán, zeller,petrezselyem)
  • egy db zöldhagyma
  • egy-két paradicsom, paprika
  • egy evőkanál olaj
  • 5 dl zöldségalaplé (vagy húsleves)


Elkészítés:

Megpucoljuk, feldaraboljuk a zöldségeket, a zöld fűszereket felaprítjuk.

Egy fazékban olajat hevítünk és rátesszük a sárgarépát,petrezselymet , paprikát, újhagymát,aszalt paradicsomot 2-3 percig fonnyasztjuk. Sózzuk,borsozzuk,meghintjük egy kis kurkumával.
Felengedjük a zöldségalaplével,illetve szükség szerint vízzel Alacsony hőfokon főzzük,majd beletesszük a felaprított krumplit, utána a karfiolt és a borsót.
Gazdagon meghintjük zöld fűszerrel. Alacsony hőfokon készre főzzük.

Tálaláskor meghintjük zöld fűszerrel.

Tipp: lehet hozzáadni tésztabetétet, vagy galuskát is.

Jó étvágyat!