Mai napon az ebéd főszereplői a zöldségek voltak :-), igaz,hogy egy kis lángost is készítettem.
Hozzávalók:
- fél db közepes nagyságú karfiol( kb 40 dkg)
- két-három darab sárgarépa
- két db petrezselyemgyökér
- egy dl zöldborsó
- 2 db újkrumplii
- só, bors,csipet kurkuma
- zöld fűszerek ( lestyán, zeller,petrezselyem)
- egy db zöldhagyma
- egy-két paradicsom, paprika
- egy evőkanál olaj
- 5 dl zöldségalaplé (vagy húsleves)
Elkészítés:
Megpucoljuk, feldaraboljuk a zöldségeket, a zöld fűszereket felaprítjuk.
Egy fazékban olajat hevítünk és rátesszük a sárgarépát,petrezselymet , paprikát, újhagymát,aszalt paradicsomot 2-3 percig fonnyasztjuk. Sózzuk,borsozzuk,meghintjük egy kis kurkumával.
Felengedjük a zöldségalaplével,illetve szükség szerint vízzel Alacsony hőfokon főzzük,majd beletesszük a felaprított krumplit, utána a karfiolt és a borsót.
Gazdagon meghintjük zöld fűszerrel. Alacsony hőfokon készre főzzük.
Tálaláskor meghintjük zöld fűszerrel.
Tipp: lehet hozzáadni tésztabetétet, vagy galuskát is.
Jó étvágyat!