Az este héjában sült krumplit ettünk és néhány megmaradt, arra gondoltam  újrahasznosítom 🙂 kipróbálom a  krumpligombócot amit korábban Szani konyhájában láttam,  ő másképpen készítette:-)

Hozzávalók:

  • 2 db sárgarépa
  • 1 kisebb  zeller
  • 1 fehérrépa
  • zeller levél,petrezselyemlevél
  • 1 kis karalábé
  • néhány levél kelkáposzta
  • egy marék zöldborsó
  • 1 fél szál póréhagyma
  • 1 ek.olaj
  • só,bors
  • 1 tyúkhúsleves kocka, vagy házi ételízesítő
  • lestyánlevél, egy csokor petrezselyemzöld
  • fél tv  paprika,egy paradicsom

A gombóc hozzávalói:

  • 2 db sült burgonya
  • 1 púpozott evőkanál rozs,egy teáskanál fehér liszt
  • 1 kisebb  méretű tojás
  • szárított lestyánpor
  • 1 diónyi vaj
  • 1 teáskanál olaj
  • só,bors

Elkészítés:

A zöldségeket   összevágjuk,  majd az  olajon  megdinszteljük a  sárgarépát, a zellert, a petrezselymet, a karalábét,póréhagymát, majd felengedjük vízzel ,sózzuk, borsozzuk, beletesszük a húsleveskockát, vagy házi ételízesítőt, a végén hozzáadjuk a borsót
Megszórjuk a zöld fűszerekkel.

Közben elkészítjük a gombócot.( Én most héjában sült krumpliból készítettem,de főtt krumplival is finom )

Egy tányérban összetörjük a  meleg  krumplit, hozzáadjuk a vajat, hogy jól beleolvadjon, amikor kihűl beleütünk egy tojást, és lassan hozzákeverjük a lisztet, egy mokkáskanál szódabikarbonát,  pici olajjal összekeverjük  a masszát és  fűszerezzük. Vizes kézzel gombócokat formálunk és beletesszük a forró levesbe.Figyeljük, hogy nehogy szétfőjön.Én kb 3- 4 percig főztem alacsony lángon.

Amikor megfőtt azonnal fogyasztjuk. (Ne hagyjuk a levesben sokáig mert a gombócok szétáznak.)

Jó étvágyat kívánok!