A finomfőzeléket nem igazán kedvelem,de a mirelit finomfőzelék keveréket annál jobban,ezért gyakran használom gyors párolt zöldségként,vagy levesnek. Most csirkemellnek vetettem ágyat a  finomfőzelék alapból,illetve egy kis édesburgonyával gazdagítottam.

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemell filé
  • 1/2 tasak finomfőzelék keverék
  • 1 db édesburgonya ( 10-12 dkg)
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • néhány szelet paprika,paradicsom
  • 10-12 db db light  mini mozzarella
  • 2 evőkanál reszelt füstölt karaván
  • 1 ek reszelt parmezán
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 ek apró szemű zabpehely
  • 1 ek olívaolaj
  • só,bors

A páchoz:

  • 1 ek joghurt
  • 1 tk mustár
  • 1 késhegynyi fehér bors
  • 1 késhegynyi kurkuma
  • 1 mokkáskanál petrezselyemzöld
  • 1  gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés:

A megmosott csirkemellet vékony szeletekre vágjuk.Egy kicsit tenyérgyökkel megütögetjük, elkészítjük a pácot, majd beletesszük a mellfiléket. Hagyjuk pihenni legalább egy órát.

Olívaolajjal kikenünk egy tepsit,beleöntjük a finomfőzelék keveréket, a felkarikázott édesburgonyát, petrezselyemgyökeret (csak hosszában vágtam úgy adtam hozzá),sózzuk frissen őrölt borssal,petrezselyemzölddel meghintjük,majd ráfektetjük a pácolt mellfiléket.
Minden húsra teszünk 2 mozzarella golyót,paprika szeletet,paradicsomot. Lefóliázva sütőbe tesszük.

DSC_0172 (Large)
30 percig pároljuk.  Mivel mirelit zöldséget használunk több folyadékot engedhet,ha szükség evőkanállal kiveszünk belőle,de én most a sajtot, a pirospaprika őrleményt és parmezánt megkevertem zabpehellyel és ezzel hintettem meg a húsok tetejét,így a felesleges folyadékot felszívta. Addig sütjük ameddig egy kis színt kap a hús.

DSC_0268 (Large)

A zöldségkörettel tálaljuk. Én most kölest is készítettem mellé. Tálaláskor frissen reszelt parmezánnal hintettem meg.

DSC_0271 (Large)

Jó étvágyat kívánok!

Bátran ajánlom cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak és mindenkinek aki szeretne egy kicsit egészségesebben táplálkozni.