A finomfőzeléket nem igazán kedvelem,de a mirelit finomfőzelék keveréket annál jobban,ezért gyakran használom gyors párolt zöldségként,vagy levesnek. Most csirkemellnek vetettem ágyat a finomfőzelék alapból,illetve egy kis édesburgonyával gazdagítottam.
Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemell filé
- 1/2 tasak finomfőzelék keverék
- 1 db édesburgonya ( 10-12 dkg)
- 1 db petrezselyemgyökér
- néhány szelet paprika,paradicsom
- 10-12 db db light mini mozzarella
- 2 evőkanál reszelt füstölt karaván
- 1 ek reszelt parmezán
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- 1 ek apró szemű zabpehely
- 1 ek olívaolaj
- só,bors
A páchoz:
- 1 ek joghurt
- 1 tk mustár
- 1 késhegynyi fehér bors
- 1 késhegynyi kurkuma
- 1 mokkáskanál petrezselyemzöld
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés:
A megmosott csirkemellet vékony szeletekre vágjuk.Egy kicsit tenyérgyökkel megütögetjük, elkészítjük a pácot, majd beletesszük a mellfiléket. Hagyjuk pihenni legalább egy órát.
Olívaolajjal kikenünk egy tepsit,beleöntjük a finomfőzelék keveréket, a felkarikázott édesburgonyát, petrezselyemgyökeret (csak hosszában vágtam úgy adtam hozzá),sózzuk frissen őrölt borssal,petrezselyemzölddel meghintjük,majd ráfektetjük a pácolt mellfiléket.
Minden húsra teszünk 2 mozzarella golyót,paprika szeletet,paradicsomot. Lefóliázva sütőbe tesszük.
30 percig pároljuk. Mivel mirelit zöldséget használunk több folyadékot engedhet,ha szükség evőkanállal kiveszünk belőle,de én most a sajtot, a pirospaprika őrleményt és parmezánt megkevertem zabpehellyel és ezzel hintettem meg a húsok tetejét,így a felesleges folyadékot felszívta. Addig sütjük ameddig egy kis színt kap a hús.
A zöldségkörettel tálaljuk. Én most kölest is készítettem mellé. Tálaláskor frissen reszelt parmezánnal hintettem meg.
Jó étvágyat kívánok!
Bátran ajánlom cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak és mindenkinek aki szeretne egy kicsit egészségesebben táplálkozni.