Szeretettel köszöntök mindenkit 2020-ban is.:-)
A borsós tészta még karácsony után készült,de az újévben is remek, könnyed fogás így ünnepek után különösen jó. Egy leves után második fogásnak,vagy vacsorára is villámgyorsan összedobható fogás.
Hozzávalók:
( 2 személyre)
- egy bögre ( 2,5 dl)mirelit zöldborsó
- 3 evőkanál felaprított póréhagyma
- 5 db szárított paradicsom
- 2 ek olívaolaj (én a szárított paradicsomon levő olajat használtam)
- petrezselyemzöld
- ízlés szerint reszelt parmezán ( 2-3 ek)
- durum lisztből készült orsó tészta( kb 12 dkg)
- só,bors
Elkészítés:
Az olívaolajon kicsit megdinszteljük a hagymát, rátesszük a szárított paradicsomot, sózzuk, borsozzuk majd hozzáadjuk a mirelit borsót kb egy evőkanál vizet, lefedve megpároljuk. Meghintjük gazdagon petrezselyemzölddel.
Közben kifőzzük a tésztát,leszűrjük. A tésztára halmozzuk a borsót, meghintjük gazdagon parmezánnal és forrón kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp: ha nincs parmezán más sajttal is kínálhatjuk.