Első alkalommal készítettem a borsóból krémlevest. Mautner Zsófitól láttam régebben a mentás zöldborsólevest.Nagyon megtetszett, így elkészítettem az én változatomat,kicsit kevesebb mentával így első alkalommal:-)

Hozzávalók:

  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 evőkanál apróra vágott póréhagyma
  • 2 dkg vaj
  • fél liter zöldségleves
  • 1 dl tejszín (habtejszín most)
  • kis csokor menta(nálam 2 szál),kis csokor zöldpetrezselyem
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

A vajon üvegesre pároljuk a finomra aprított hagymát. A zöldborsót rádobjuk , átforgatjuk. Felöntjük a zöldséglevessel, sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a petrezselymet,menta levelet.
Turmixoljuk botmixerrel.

Hozzáadjuk a tejszínt,kiforraljuk, ha szükség vízzel hígítjuk.

Forrón kínáljuk,

Jó étvágyat kívánok!