Első alkalommal készítettem a borsóból krémlevest. Mautner Zsófitól láttam régebben a mentás zöldborsólevest.Nagyon megtetszett, így elkészítettem az én változatomat,kicsit kevesebb mentával így első alkalommal:-)
Hozzávalók:
- 30 dkg zöldborsó
- 1 evőkanál apróra vágott póréhagyma
- 2 dkg vaj
- fél liter zöldségleves
- 1 dl tejszín (habtejszín most)
- kis csokor menta(nálam 2 szál),kis csokor zöldpetrezselyem
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
A vajon üvegesre pároljuk a finomra aprított hagymát. A zöldborsót rádobjuk , átforgatjuk. Felöntjük a zöldséglevessel, sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a petrezselymet,menta levelet.
Turmixoljuk botmixerrel.
Hozzáadjuk a tejszínt,kiforraljuk, ha szükség vízzel hígítjuk.
Forrón kínáljuk,
Jó étvágyat kívánok!