Próbáld ki ezt a könnyű, nyári zöldbabsalátát!
A zöldbab gazdag rostokban alacsony kalória és szénhidráttartalmú zöldség , amit cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak is bátran ajánlok. Természetesen a tudatos étkezés a cél, amit bizony néha megszegünk,de sokat tehetünk az egészségünk érdekében, ha gyakran eszünk zöldséget.

Tálalhatod grillezett hús,vagy sajt , illetve sült húsok,halak mellé, vagy magában, is könnyű, egészséges vacsora.

Hozzávalók:


20 dkg zöld- vagy sárga hüvelyű bab( a zöld színű ceruzabab finomabb)
1 kis fej vöröshagyma, vagy zöldhagyma apróra vágva
1 kis csokor petrezselyemzöld
kb. 1-2 teáskanál tökmagolaj
1 tk citromlé vagy 1 teáskanál ecet
néhány csepp édesítőszer
csipet só

Elkészítés:

A zöldbab végeit levágjuk, majd annyi vízben hogy ellepje 5-6 perc alatt roppanósra főzzük.
Egy tálba tesszük majd rátesszük az apóra vágott lila hagymát, petrezselyemzöldet . Egy pohárban elkészítjük az öntetet csipet só, ecet , néhány csepp édesítőszer 1 dl hideg víz.Én leggyakrabban ecetes öntettel szoktam készíteni,de citrommal is finom. Amikor tálaljuk rátesszük a tökmagolajat.