A Steak krumpli az utóbbi krumplis ételeim legsikeresebb receptje, már előfordult, hogy heti kért alkalommal is elkészítettem.
Egy mártogatóssal önálló ételként is kiváló, már többfajta mártogatóst kipróbáltam.
A mai így készült:
Hozzávalók két személyre:
- három evőkanál görög joghurt
- egy csokor petrezselyem
- két szál zöld kapor
- egy mokkáskanál mustár
- egy evőkanál olívaolaj
- csipet csili
- csipetnyi só
Elkészítés:
Egy tálba rakjuk a joghurtot, majd felaprítjuk a zöld fűszernövényeket , a petrezselymet és a kaprot.
A joghurthoz adjuk az olívaolajat, a mustárt, a csipet csilit, egy kis csipetnyi sóval jól összekeverjük.
Belekeverjük az apróra vágott zöld fűszernövényeket.
A krumplival kínáljuk.
Steak burgonya recept:
https://blog.keva.hu/recept/fuszeres-steak-burgonya/
Lehet mellé csirkemellet kínálni, most újjnyi szeletekre vágtam a húst,de az alábbi gyors recept szerint készült:
https://blog.keva.hu/recept/fokhagymas-csirkemell-parolt-zoldseggel/
Vagy halat kínálni, nagyon finom a harcsaszelettel:
https://blog.keva.hu/recept/harcsaszelet-brokkolival/
Jó étvágyat kívánok!