Ilyenkor tavasszal a legfinomabb a zsenge karalábé,ezért elég gyakran készítek levest,vagy főzeléket. Ma egy tartalmasabb levest hoztam,melyet vegetáriánusok is fogyaszhatnak.
Hozzávalók:
- 2 kisebb zsenge karalábé
- 1 db sárgarépa
- 1 db zöldhagyma
- 2 db aszalt paradicsom
- 1 kisebb paprika
- só, pirospaprika
- 1 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 evőkanál olíva olaj
- 1 teáskanál vaj
- petrezselyemzöld,néhány szál friss zöld csombor,lestyán
- 5-6 dkg teljes kiőrlésű lisztből készült kagylótészta
Elkészítés:
A karalábét, a sárgarépát megmosom, meghámozom és felvágom kisebb kockákra, a kis zsenge leveleket is összevágom,valamint a zöld hagymát is feldarabolom.
Olajon megdinsztelem a karalábét és a sárgarépát, hagymát, ráteszem a vajat, majd rászórom a lisztet, egy kicsit megforgatom, ezt követően hozzáadom a pirospaprikát, az apróra vágott petrezselyemzöld felét, a karalábé zöld levelét és felengedem hideg vízzel, megsózom, beleteszem és a paprikát,ízesítem szárított lestyánnal, apróra vágott csomborral.
Hagyom főni, közben kavarok rajta. Amikor majdnem puha hozzáadom a tésztát. Ha megfőtt tálaljuk,megszórjuk petrezselyem zölddel, és apróra vágott zöld csombor levéllel .
Forrón kínálom.
Jó étvágyat!