Ilyenkor tavasszal a legfinomabb a zsenge karalábé,ezért elég gyakran készítek levest,vagy főzeléket. Ma egy tartalmasabb levest hoztam,melyet vegetáriánusok is fogyaszhatnak.

Hozzávalók:

  • 2 kisebb zsenge karalábé
  • 1  db sárgarépa
  • 1 db zöldhagyma
  • 2 db aszalt paradicsom
  • 1 kisebb paprika
  • só, pirospaprika
  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 teáskanál vaj
  • petrezselyemzöld,néhány szál friss zöld csombor,lestyán
  • 5-6 dkg teljes kiőrlésű lisztből készült kagylótészta

Elkészítés:

A karalábét, a sárgarépát megmosom, meghámozom és felvágom kisebb kockákra, a kis zsenge leveleket is összevágom,valamint a zöld hagymát is feldarabolom.
Olajon megdinsztelem a karalábét és a sárgarépát, hagymát, ráteszem a vajat,  majd rászórom a lisztet, egy kicsit megforgatom, ezt követően hozzáadom a pirospaprikát, az apróra vágott petrezselyemzöld felét, a karalábé zöld levelét és felengedem hideg vízzel, megsózom,  beleteszem és a paprikát,ízesítem  szárított lestyánnal, apróra vágott csomborral.

Hagyom főni, közben kavarok rajta.  Amikor majdnem puha hozzáadom a tésztát. Ha megfőtt tálaljuk,megszórjuk petrezselyem zölddel, és apróra vágott zöld csombor levéllel .

Forrón kínálom.

DSC_0192 (Large)

Jó étvágyat!

DSC_0190 (Large)