A napokban láttam egy videót a GastroHobi oldalon, ez adta az ötletet. Megformáltam a tócsnit saját ízlésvilágunknak megfelelően. Nagy sikere volt. Már többen is megkóstolták , természetesen a kedvenc barátnőm is :-), azóta újat készítettem és erről sikerült már fotót is készíteni.
Hozzávalók:
- 30 dkg-35 dkg csirkemell filé
- 2 db kis méretű tojás
- 2 ek görög joghurt
- 2 ek teljeskiőrlésű búza liszt
- 1 ek zabpehely
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek reszelt füstölt sajt
- nagy csokor petrezselyem zöld
- 2 db aszalt paradicsom
- só,bors ízlés szerint.
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet nagyon apró kockákra vágjuk. Felaprítjuk a petrezselyemzöldet, az aszalt paradicsomot , ősszezúzzuk a fokhagymát.
A hozzávalókat jól összekeverjük.
Egy serpenyőbe kevés olívaolajat teszünk,erre ráhalmozzuk a masszát,én egy evőkanálnyit tettem, és fa lapáttal megnyomkodtam. Egyszerre három darabot sütöttem. Fontos,hogy jó formázható keménységű legyen, ha sűrű lehet joghurttal hígítani,ha híg akkor zabpehellyel,vagy liszttel sűríteni.
Mártogatóssal, salátával nagyon finom. Először cukkini főzelékkel ettük.
Most joghurt öntettel,paradicsom illetve cékla salátával kínáltam.
A joghurt öntetbe evőkanál joghurtba egy teáskanál olívaolajat,petrezselyemzöldet, egy egy kis gerezd zúzott fokhagymát tettem.
Természetesen keverhető bele mustár,vagy más zöld fűszernövény,pld metélőhagyma, kapor…
Jó étvágyat kívánok!