Húsvétkor általában mindig készül nálunk báránysült. Az idén sikerült nagyobb adaghoz hozzájutni,így újabb receptek kipróbálására is volt alkalom. Most a zöld fűszerekkel variáltam
A zöld fűszeres báránysült május 1-én került terítékre.
Hozzávalók:
- 1 db tejes bárány első combja
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 2 szelet szárított paradicsom
- 2 ek olívaolaj
- 4-5 dkg vaj
- rozmaring,menta,lestyán,
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
A bárányhúst lehártyázzuk, és 3 db-ra szeljük az ízületek mellett.
A báránydarabokat sózzuk, borsozzuk, apróra vágott rozmaringgal meghintjük. 15-20 percig pihentetjük szoba-hőmérsékleten. Egy vastagabb falú teflon serpenyőt felhevítünk és belerakjuk a húst, minden oldalát megpirítjuk,majd beleöntjük a serpenyőbe az olívaolajat, a vajat a húsra tesszük a csont mellé, a fokhagymát is, amit előzőleg három darabra vágtunk, erre zöld fűszernövényt lestyánt, mentát borítunk.
Felengedjük fehér borral, és lefedve pároljuk.
Addig pároljuk ameddig a hús kezd elválni a csonttól, közben locsolgatjuk a zafttal kb 35-40 perc alatt el is készült. A végén egy kicsit rápirítunk , hogy szép színt kapjon, minden hús darabra ujjbegynyi vajat teszünk.
Kis pihentetés után kínáljuk.
Újkrumplival és padlizsánraguval kínáltam:ragu
https://blog.keva.hu/recept/fenseges-padlizsanragu/
Jó étvágyat kívánok!