Amikor fasírozottról beszélünk a húsos változat jut eszünkbe:-), pedig szinte minden zöldségből készíthetünk. Hihetetlen finom babot sikerült vásárolni termelőtől, nem kellett órákon át főzni,mint némelyik üzletit.

Az egészséges táplálkozás sosem lehet egyoldalú, hiszen szervezetünknek számos vitaminra, nyomelemre van szüksége. A hüvelyesek jó fehérjeforrások, magas a rost tartalmuk, jó vitamin és ásványi anyag tartalmúak, érdemes legalább hetente kétszer fogyasztani. Remekül kiváltható a hús.
A zöld fűszerekkel pedig jól variálható, ma friss kaprot és petrezselymet használtam.
Nem csak vegetáriánusoknak ajánlom ezt a receptet, hisz a férjem repetát kért belőle:-). ( meg is lepődtem :-)))

Hozzávalók

  • egy bögre előfőzött tarkabab( 2 dl)
  • 1 db előfőzött sárgarépa
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál aprószenű zabpehely
  • 1 csapott evőkanál zabliszt
  • egy kisebb vöröshagyma felaprítva
  • 2 evőkanál juhtúró
  • 1 db Medvesajt
  • zöld petrezselyem, zöld kapor
  • zsemlemorzsa,aprószenű zabpehely a forgatáshoz,illetve szezámmag ( összesen kb 2 evőkanál)
  • 2-3 evőkanál növényi olaj a sütéshez

Elkészítés:

Előző este a babot áztassuk be, majd másnap reggel főzzük puhára,( én bablevest készítettem és abból vettem ki). A sárgarépát is ebben a vízben főztem.
Egy kicsit megnyomkodtam, de nem törtem pépesre a babot, inkább a sárgarépát nyomkodtam szét egy villával. A hagymát apróra vágtam, jól belekevertem, majd a tojást,petrezselyemzöldet, apróra vágott kaprot, villával szétnyomott sajtot , juhtúrót, lisztet, zabpelyhet is beletettem. Jól formázható állagú masszát kell kapni.
Nedves kézzel kis korongokat formázok,majd zsemlemorzsa, zabpehely, szezámmag keverékbe forgatom.
A felhevített olajban kisütöm, és papírtörlőre szedem.

Tálalásnál salátát, kínálunk hozzá, de adhatjuk főzelékfeltétnek is. Most paradicsomos káposztával kínáltam.

Mutatom a mai desszertem 🙂 Füge feta sajttal 🙂

A másik hobbim a virágok,melyek az idén október közepén is csodálatosak:-). Mindenkinek további csodálatos őszt kívánok! 🙂