A zellerkrém receptjét Nyikosné Marikától kaptam,aki már többször is elkészítette. Jó ötlet,mert sokszor nem tudjuk,hogy mi kerüljön a kenyérre, fogyókúrázóknak ,cukorbetegeknek, de természetesen mindenkinek ajánlom,mert egészséges és szerintem ízletes:-).
Hozzávalók:
- 1 ek. olíva olaj
- 1 dónyi vaj
- 1 közepes fej hagyma
- kb. 50 dkg zeller /megtisztítva/
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- 2 púpozott ek. tejföl(vagy joghurt)
Elkészítés:
A hagymát összekockázzuk, majd az olajon és a vajon megfuttatjuk, rákockázzuk a zellert és megpároljuk. Ha szükséges, kis vizet öntök alá.
Amikor megpuhult és zsírjára sült, levesszük a tűzről, rátesszük a fokhagymát, hozzáadjuk a tejfölt, ízlés szerint sózzuk. Az egészet összeturmixoljuk.
Rozskenyérrel,vagy magos kenyérrel kínálom.
Jó étvágyat !
( aki szereti adhat hozzá egy pici ecetet, vagy néhány csepp citromlevet).