Hétvégén sokat dolgoztam a konyhában :-). Most szezonja van a padlizsánnak és a zakuszkának, ebből hozok egy kis ízelítőt. Annyira jó a nyár,mert finomabbnál-finomabb zöldségek állnak a rendelkezésünkre,
nem beszélve a finom nap érlelte paradicsomról :-). Minden zöldséget szeretek,de ha rangsorolni kellene akkor első helyen állna.
Kenyeret is sütöttem, most már emeltem a teljes kiőrlésű liszt arányát.
Hozzávalók:
- 66 dkg kenyérliszt
- 24 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 5 dkg élesztő
- 2,5 teáskanál só
- 700 ml víz
Elkészítés itt:
https://blog.keva.hu/recept/tonkolybuzalisztes-kenyer-2/
Padlizsánkrém:
https://blog.keva.hu/recept/padlizsankrem-3/
Annyira bevált a gyors zakuszka receptem, hogy már nem is készítem a régi hagyományos zakuszka receptet.
Maradok a Gyors zakuszka receptnél:
https://blog.keva.hu/recept/gyors-zakuszka/
Nem igazán tudok választani a padlizsánkrém és a zakuszka között, de azért a mérleg nyelve a zakuszka felé mozdul Házilag sütött kenyérrel még finomabb a megszokottnál.
Jó étvágyat kívánok hozzá,ha elkészítitek! 🙂
Tipp. A zakuszkába lehet gombát, vagy babot is tenni, igaz akkor már egy új recept születik.