Hétvégén sokat dolgoztam a konyhában :-). Most szezonja van a padlizsánnak és a zakuszkának, ebből hozok egy kis ízelítőt. Annyira jó a nyár,mert finomabbnál-finomabb zöldségek állnak a rendelkezésünkre,
nem beszélve a finom nap érlelte paradicsomról :-). Minden zöldséget szeretek,de ha rangsorolni kellene akkor első helyen állna.
Kenyeret is sütöttem, most már emeltem a teljes kiőrlésű liszt arányát.

Hozzávalók:

  • 66 dkg kenyérliszt
  • 24 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2,5  teáskanál só
  • 700 ml víz

Elkészítés itt:

https://blog.keva.hu/recept/tonkolybuzalisztes-kenyer-2/

Padlizsánkrém:

https://blog.keva.hu/recept/padlizsankrem-3/

Annyira bevált a gyors zakuszka receptem, hogy már nem is készítem a régi hagyományos zakuszka receptet.

Maradok a Gyors zakuszka receptnél:

https://blog.keva.hu/recept/gyors-zakuszka/

Nem igazán tudok választani a padlizsánkrém és a zakuszka között, de azért a mérleg nyelve a zakuszka felé mozdul Házilag sütött kenyérrel még finomabb a megszokottnál.

Jó étvágyat kívánok hozzá,ha elkészítitek! 🙂

Tipp. A zakuszkába lehet gombát, vagy babot is tenni, igaz akkor már egy új recept születik.