Padlizsános zakuszka
Hozzávalók: 3 kg padlizsán, 1 kg húsos paprika, 2 kg pritamin paprika, 1 kg hagyma lehetőleg fehér, 700 ml olaj, babérlevél, szemes bors, 1l paradicsomlé, tartósítószer (ha nem a fagyasztóba tesszük)
Elkészítése: a padlizsánt sütőlapon megsütjük, megpucoljuk. A paprikákat ,hagymát ledaráljuk, olajban megdinszteljük,majd bele tesszük a padlizsánt , a paradicsomlevet. Hozzáadjuk a babérlevelet, borsot, addig főzzük, amíg a lefő a leve, ezután megsózzuk . Forrón befőttes üvegekbe tesszük, olajat töltünk a tetejére, hozzáadunk egy késhegynyi tartósítószert. Én műanyag dobozba rakom és fagyasztom.
Most a fagyasztott változatból kentem a kenyérre:-))))
http://egeszseg.keva.hu/kerdes/1285/
Hát ilyet még nem ettem nagyon guszta. 😉
Nem??? akkor ki kell próbálni 😀