Hozzávalók: 3 kg padlizsán, 3 kg pritamin paprika, 1 kg hagyma lehetőleg fehér , 700 ml olaj, babérlevél, szemes bors, só,1l paradicsomlé, tartósítószer (ha nem a fagyasztóba tesszük), egy kávéskanál gulyáskrém( saját verzió).
Aki édesebben szereti tehet egy kis cukrot is bele.
Elkészítése: a padlizsánt a sütőben megsütjük , az eredeti receptben sütőlapon, vagy parázson sütik , megpucoljuk. Én még forrón megpucolom, úgy szoktam , hogy az ujjaimat hideg vízbe mártom, így nem égeti és könnyem hámozható.A paprikákat , hagymát ledaráljuk, egy nagy lábasban olajban megdinszteljük, majd bele tesszük a padlizsánt, a paradicsomlevet. Hozzáadjuk a babérlevelet, borsot, sót, gulyáskrémet,egy csapott evőkanál cukrot is szoktam beletenni, addig főzzük, amíg a elfő a leve .
Forrón befőttes üvegekbe tesszük, hozzáadunk egy késhegynyi tartósítószert.
Én műanyag dobozba rakom és fagyasztom, így nem szükséges tartósítószer.