Általában ünnep alkalmával szoktam báránysültet készíteni . Húsvétkor,ha tehetjük mindig veszünk. Most véletlenül vettem elő a fagyasztóból, természetesen nem fagyasztottam vissza,hanem elkészítettem. Igyekszem hamar lejegyezni a receptet,mert annyira finom,és puha volt legközelebb is így szeretném elkészíteni,mivel gyorsan elkészült és nagyon finom,puha lett:-).
Hozzávalók:
- 1 kg körüli báránygerinc
- egy evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
- egy teáskanál piros paprika
- 1 teáskanál bárányfűszersó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 2 szelet szárított paradicsom
- 2 ek olívaolaj
- 3-4 dkg vaj
- 1 db nagy zöldhagyma
- só,bors
Elkészítés:
Előző este a bárányfűszer sóval jól bedörzsöljük a megmosott és lecsepegtet feldarabolt húst.Lefóliázva hűtőbe tesszük.
A báránydarabokat sózzuk, borsozzuk,majd paprikás lisztbe forgatjuk .Teflon serpenyőben olajat hevítünk, és belerakjuk a húst, rátesszük a vajat, szép pirosra minden oldalát megsütjük,kérget sütünk rá.
Majd rátesszük a félbe szelt hagymát,aszalt paradicsomot,fokhagymát és felengedjük a száraz borral. Lefedjük és alacsony hőfokon pároljuk. Addig pároljuk ameddig a hús kezd elválni a csonttól.
35-40 perc alatt el is készült.
Én most gombás röszti burgonyával és tárkonyos gombasalátával kínáltam.