Zabpelyhes túrógombóc (szigorúan édesítővel)

Hozzávalók:
(4 adag kb. 20 db)… persze ez nálam duplán készül 🙂

50 dkg félzsíros tehéntúró
15 dkg aprószemű zabpehely – a Lidl-s a leggazdaságosabb !! (én kávédarálóval kicsit megtöröm, úgy jobban összeáll.)
3 db tojás
5-6 dkg tört zabpehely + búzakorpa elegye
3-4 dkg Rama margarin
1 dl 12%-os tejföl, farmföl, yoghurt… vagy amid van !
reszelt citrom héja
folyékony édesítôszer, vagy tört “pötyi”
késhegynyi őrölt fahéj

Elkészítés:
Az áttört túrót összekeverjük a zabpehellyel, az egész tojásokkal, a reszelt citrom héjjal és folyékony édesítőszerrel, ízlés szerint, majd jó másfél órát pihentetjük.
Vizes kézzel gombócokat formázunk, forrásban lévő sós vízben kifőzzük. ( Újraforrástól, k.b. 5-6 perc)
A tört zabpelyhet és búzakorpát egy teflonserpenyőben enyhén megpirítjuk, !! – ez az “Ott ne hagyd” project, mert azonnal leég!!! a tűzrőll lehúzva hozzákeverjük a margarint, majd ebben forgatjuk meg a jól lecsurgatott gombócokat.
Ha kész, lelocsoljuk az édesítővel és fahéjjal ízesített tejföllel.

Leírni sokkal bonyolultabb volt, mint megcsinálni!!!

100 gramm tápanyagtartalma: 210 kcal,
14 gr fehérje, 9 gr zsír, 17 gr szénhidrát

 

Köszönjük kedves Judit a receptet!