Hihetetlen finom volt a zabpelyhes csirkecomb, aki szereti a rántott csirkecombot próbálja ki:-), kívül ropogós belül puha omlós.

Így készült:

Hozzávalók:

  • 6 db.csirke alsó comb
  • 2 evőkanál 12 % -os tejföl ( joghurttal is készíthető)
  • két csipetnyi curry
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • zöld fűszerek: kakukkfű,lestyán petrezselyemzöld
  • só,bors
  • 4 evőkanál zabpehely

Elkészítés:

A combokat megmossuk, majd leitatjuk  róluk a vizet.
Egy keverőtálba teszünk egy evőkanálnyi olívaolajat, tejfölt és jól elkeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszernövényeket,a curryt. Jól összekeverjük.
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a tejfölös öntetbe és egy -két órára betesszük a hűtőbe.

Egy tepsibe tesszük az olíva olajat,  sütés előtt kivesszük, a tejfölös combokat beleforgatjuk a zabpehelybe, majd egymás mellé rajuk a húst, a megmaradt tejfölös pácot is betesszük a combok mellé. Egy kicsit olívaolajjal a bepanírozott  húst megspricceljük. Lefóliázzuk,  180 fokos sütőbe tesszük és készre sütjük. Az utolsó 10 percben levesszük a fóliát, hogy megpiruljon. Kb 50 percig sült.