Hihetetlen finom volt a zabpelyhes csirkecomb, aki szereti a rántott csirkecombot próbálja ki:-), kívül ropogós belül puha omlós.
Így készült:
Hozzávalók:
- 6 db.csirke alsó comb
- 2 evőkanál 12 % -os tejföl ( joghurttal is készíthető)
- két csipetnyi curry
- 4 evőkanál olívaolaj
- zöld fűszerek: kakukkfű,lestyán petrezselyemzöld
- só,bors
- 4 evőkanál zabpehely
Elkészítés:
A combokat megmossuk, majd leitatjuk róluk a vizet.
Egy keverőtálba teszünk egy evőkanálnyi olívaolajat, tejfölt és jól elkeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszernövényeket,a curryt. Jól összekeverjük.
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a tejfölös öntetbe és egy -két órára betesszük a hűtőbe.
Egy tepsibe tesszük az olíva olajat, sütés előtt kivesszük, a tejfölös combokat beleforgatjuk a zabpehelybe, majd egymás mellé rajuk a húst, a megmaradt tejfölös pácot is betesszük a combok mellé. Egy kicsit olívaolajjal a bepanírozott húst megspricceljük. Lefóliázzuk, 180 fokos sütőbe tesszük és készre sütjük. Az utolsó 10 percben levesszük a fóliát, hogy megpiruljon. Kb 50 percig sült.
Jajj de gusztusos elfogom készíteni!
Szuper! Majd jelezd vissza,hogy milyen lett! 🙂