Az utóbbi időben elmaradt a receptek lejegyzése, pedig készültek új fogások is,hiába időigényes, mindig volt valami más tennivaló.
Most egy pörköltet hoztam, amit kicsit másképpen készítettem, emiatt is igyekszem hamar leírni a receptet, mivel nagyon ízlett a családnak. Nálam most őzcomb volt.
Hozzávalók:
kb 1,.5kg őzcomb
3 dk vaj
1 evőkanál étolaj
kb.2.5dl / zöldség alaplé/
1 db sárgarépa
2 kis fej vöröshagyma
fél szál póréhagyma / a fehér része/
2 tk házi pirospaprika
1db zöldpaprika
2 db paradicsom
3 db borókabogyó,1 db babérlevél, 4-5 szelet szárított vargánya,egy kis szál lestyán levél
1 evőkanál áfonya lekvár
őrölt bors.só
2dl vörösbor
2 evőkanál joghurt 1 teáskanál mustár
Elkészítés:
Előző este a lehártyázott,megtisztított őzcombot, natúr joghurt és mustár keverékkel jól bedörzsöltem. Frissen tartó fóliával letakartam és hűtőbe tettem.
Másnap a vadhúst kb 2 cm-es kockára vágtam.
A zöldséget megpucoltam a hagymát apróra vágtam. Egy vastag falú lábasba tettem az olajat, a felaprított hagymát, és a vajat, kicsit dinszteltem, majd beletettem az őzhúst és kicsit elősütöttem, majd sóztam, frissen őrölt borssal ,paprikával meghintettem.hozzáadtam a paradicsomot, a paprikát,a karikára vágott sárgarépát,babérlevelet, szárított vargányát kis szál lestyán levelet,felöntöttem a vörösborral, a lábos közepébe tettem az őzcsontot, alacsony hőfokon párolódott, néha megkavartam és zöldségalapévél hígítottam.A végén beletettem az áfonyát, egy-két percig pároltam és forrón kínáltam.

Krumplipürével vagy nokedlivel tálaljuk. Jól passzol a tehéntúrós nokedli is hozza.
Természetesen salátával, nálam most uborkasaláta volt:-)
Jó étvágyat!