Hozzávalók:
- 8 darab marhaszelet
- 2 teáskanál mustár+ 1 evőkanál olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
- egy közepes paradicsom
- 1 ek.tönköly liszt
- 1 tk. piros paprika
- 5-6 szem borókabogyó
- 3-4 szelet szárított, 1-2 darab friss vargánya
- 1 ek.olaj
- steak fűszerkeverék
- 3 dl vörösbor
- 1 mokkáskanál méz
Elkészítés:
Felszeleteljük a marhahúst, majd az olívaolajat összekeverjük a mustárral, és bekenjük a marhaszeleteket, frissen őrölt borssal megszórjuk. Lefóliázva hűtőbe tesszük és legalább 24 óráig hagyjuk pácolódni. Időnként érdemes megforgatni. Sütés előtt a húst sózzuk, megszórjuk a mozsárban összetört steak fűszerkeverékkel, majd paprikás lisztbe forgatjuk, közben teflon serpenyőben olajat hevítünk, és hirtelen pirosra sütjük mindkét oldalát, vigyázzunk arra, hogy ne szúrjuk meg a húst.
Közben a sütőt felforrósítjuk és az elősütött húsokat egy tepsibe szedjük. A serpenyőbe öntjük a bort, beletesszük a borókabogyót, vargányát, mézet , paradicsomot és kiforraljuk. Majd ezt az öntetet ráöntjük a húsra és alufóliával letakarva megpároljuk Nálam 20 percig párolódott.
Vadrizzsel, krumplipürével és uborka salátával tálaltam.