Hozzávalók:

  • 8 darab marhaszelet
  • 2 teáskanál mustár+ 1 evőkanál olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • egy közepes paradicsom
  • 1 ek.tönköly liszt
  • 1 tk. piros paprika
  • 5-6 szem borókabogyó
  • 3-4 szelet szárított, 1-2 darab friss vargánya
  • 1 ek.olaj
  • steak fűszerkeverék
  • 3 dl vörösbor
  • 1 mokkáskanál méz

Elkészítés:

Felszeleteljük a marhahúst, majd az olívaolajat összekeverjük a mustárral, és bekenjük a marhaszeleteket, frissen őrölt borssal megszórjuk. Lefóliázva hűtőbe tesszük és legalább 24 óráig hagyjuk pácolódni. Időnként érdemes megforgatni. Sütés előtt a húst sózzuk, megszórjuk a mozsárban összetört steak fűszerkeverékkel, majd paprikás lisztbe forgatjuk, közben teflon serpenyőben olajat hevítünk, és hirtelen pirosra sütjük mindkét oldalát, vigyázzunk arra, hogy ne szúrjuk meg a húst.

Közben a sütőt felforrósítjuk és az elősütött húsokat egy tepsibe szedjük.  A serpenyőbe öntjük a bort, beletesszük a borókabogyót, vargányát, mézet , paradicsomot és kiforraljuk. Majd ezt az öntetet ráöntjük a húsra és alufóliával letakarva megpároljuk Nálam 20 percig párolódott.
Vadrizzsel, krumplipürével és uborka salátával tálaltam.