Ez a spagetti villámgyorsan elkészíthető csak egy wokra van szükségünk :-))) Gyakran használom a karácsonyi ajándékomat :-).
Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg csirkemell filé
15 dkg durum lisztből készült spagetti
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál paradicsomsűrítmény
2 evőkanál apróra vágott póréhagyma
2 evőkanál paprika ( nálam kaliforniai)
2-2 csipet szárított bazsalikom, petrezselyem
só,bors
2 gerezd fokhagyma
1 db csili
2 db szárított paradicsom
2 evőkanál olíva olaj
1 diónyi vaj
fél dl fehér bor
diónyi parmezán ( a végét vágtam bele, amit már nem lehetett reszelni)
Tálaláshoz reszelt illetve parmezán forgács
Elkészítés:
A megmosott csirkemellet ujjnyi darabokra vágjuk, Egy tálba tesszük a tejfölt, ebbe beleforgatjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Kb 20 percig a pácban hagyjuk.
Egy wokot felmelegítünk, bele tesszük az olajat, ha forró beledobjuk a húst és az egyik fokhagyma gerezdet, a csilit, majd a vajat, 3-4 percig pirítjuk, közben forgatjuk,hogy ne égjen le. Felengedjük a fehér borral 2-3 percig pároljuk, majd kiszedjük egy tálba és letakarjuk.
A wokba tesszük az olíva olajat , hagymát,paprikát, szárított paradicsomot, kicsit dinszteljük,majd hozzáadjuk a paradicsom pürét és bele daraboljuk a spagettit.
Összeforgatjuk majd ráöntünk annyi vizet, hogy belepje,beletesszük a parmezánt, a zöld fűszereket, fokhagymát sózzuk, borsozzuk. Roppanósra pároljuk.
A spagettit tányérra rakjuk, csirkemellet rátesszük és parmezánnal kínáljuk.

Tipp. lehet gazdagítani a spagettit cukkinivel,illetve sárgarépával:-)