Az előző bejegyzésben már írtam arról, hogyan lehet az alapanyagokat variálni, hogy változatosan étkezzünk és mégsem kelljen egész nap a tűzhely mellett állni.

Most ismét az elkészített bulgurt használtam, ezzel gazdagítottam a sóskalevest.

Hozzávalók:

  • 30-35 dkg friss sóskalevél
  • 2 db kb.20 dkg sárgarépa
  • 6 evőkanál párolt bulgur
  • 1 dl krémtejszín
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 2-3 dl zöldségalaplé,vagy a vasárnapi húsleves, vagy házi ételízesítőből is lehet hozzáadni
  • só ízlés szerint
  • tálaláshoz 1-1 teáskanál12 %-os tejföl


Elkészítés:

Olívaolajon a felkarikázott sárgarépát megdinszteljük, kb egy fél dl vizet hozzáadunk, megpároljuk, sózzuk, rátesszük az ujjnyi csíkokra vágott sóskát, de csak összeforgatjuk majd a forró zöldségalaplevet, és ugyanannyi vizet. Beletesszük a megpárolt bulgurt. Egy tálba öntjük a tejszínt, abba teszünk egy merítőkanál levest ( hőkiegyenlítés miatt),majd hozzáadjuk a leveshez. Ha felforrt el is készült.( nem szabad túlfőzni).

Tálaláskor egy kiskanál tejfölt adunk hozza. Tovább lehet gazdagítani főtt, vagy buggyantott tojással.

Jó étvágyat!