Az előző bejegyzésben már írtam arról, hogyan lehet az alapanyagokat variálni, hogy változatosan étkezzünk és mégsem kelljen egész nap a tűzhely mellett állni.
Most ismét az elkészített bulgurt használtam, ezzel gazdagítottam a sóskalevest.
Hozzávalók:
- 30-35 dkg friss sóskalevél
- 2 db kb.20 dkg sárgarépa
- 6 evőkanál párolt bulgur
- 1 dl krémtejszín
- 1 evőkanál olíva olaj
- 2-3 dl zöldségalaplé,vagy a vasárnapi húsleves, vagy házi ételízesítőből is lehet hozzáadni
- só ízlés szerint
- tálaláshoz 1-1 teáskanál12 %-os tejföl
Elkészítés:
Olívaolajon a felkarikázott sárgarépát megdinszteljük, kb egy fél dl vizet hozzáadunk, megpároljuk, sózzuk, rátesszük az ujjnyi csíkokra vágott sóskát, de csak összeforgatjuk majd a forró zöldségalaplevet, és ugyanannyi vizet. Beletesszük a megpárolt bulgurt. Egy tálba öntjük a tejszínt, abba teszünk egy merítőkanál levest ( hőkiegyenlítés miatt),majd hozzáadjuk a leveshez. Ha felforrt el is készült.( nem szabad túlfőzni).
Tálaláskor egy kiskanál tejfölt adunk hozza. Tovább lehet gazdagítani főtt, vagy buggyantott tojással.

Jó étvágyat!