A padlizsán egyik nagy kedvencem, remek vegetáriánus fogás készíthető belőle,de köretnek is kiváló.
A padlizsánt párolhatjuk, süthetjük, főzhetjük, grillezhetjük . Talán legközismertebb a padlizsánkrém, amelynek számos változata ismert. Az előételek közül a török joghurtos padlizsánsaláta is remek, de a zakuszkának is
nélkülözhetetlen hozzávalója. Most egy db padlizsánom volt, aminek a héja megsérült,így hámozva használtam fel.
Hozzávalók:
- Kb.30-40 dkg körüli padlizsán
- egy evőkanál paradicsomsűrítmény
- 2 evőkanál olíva olaj
- só,bors
- sz.e. egy mokkáskanál méz(vagy édesítőszer)
- szárított,ill friss bazsalikom levél
Elkészítés:
A padlizsánt meghámoztam , és ujjnyi vastagságúra felkarikáztam, sóztam.
Kis tepsibe olívaolajat tettem ,kicsit elősütöttem mkét oldalát,majd hozzáadtam a paradicsomsűrítményt kb egy dl hideg vizet. Fűszerként bors,szárított bazsalikom levél, méz.
Összetottyant,majd felaprított bazsalikommal meghintettem.
Kínálható rizzsel,gerslivel,tésztával.
Jó étvágyat kívánok!