A padlizsán egyik nagy kedvencem, remek vegetáriánus fogás készíthető belőle,de köretnek is kiváló.

A padlizsánt párolhatjuk, süthetjük, főzhetjük, grillezhetjük . Talán legközismertebb a padlizsánkrém, amelynek számos változata ismert. Az előételek közül a török joghurtos padlizsánsaláta is remek, de a zakuszkának is

nélkülözhetetlen hozzávalója. Most egy db padlizsánom volt, aminek a héja megsérült,így hámozva használtam fel.

Hozzávalók:

  • Kb.30-40 dkg körüli padlizsán
  • egy evőkanál paradicsomsűrítmény
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • só,bors
  • sz.e. egy mokkáskanál méz(vagy édesítőszer)
  • szárított,ill friss bazsalikom levél


Elkészítés:

A padlizsánt meghámoztam , és ujjnyi vastagságúra felkarikáztam, sóztam.

Kis tepsibe olívaolajat tettem ,kicsit elősütöttem mkét oldalát,majd hozzáadtam a paradicsomsűrítményt kb egy dl hideg vizet. Fűszerként bors,szárított bazsalikom levél, méz.

Összetottyant,majd felaprított bazsalikommal meghintettem.

Kínálható rizzsel,gerslivel,tésztával.

Jó étvágyat kívánok!