Már augusztust írunk,csak úgy pörögnek a napok szinte hihetetlen. Nagyon szeretem a nyarat, különösen július-augusztus van tele friss zöldségekkel gyümölcsökkel.Szóval hatalmas a kínálat:-)
Ha gyors és finom ebédre vagy vacsorára vágysz próbáld ki ezt a padlizsánt! 10 perces előkészület után, 10 perc alatt kész is.
Hozzávalók:
- 1 db nagy padlizsán
- 2 ek olíva olaj
- só,bors
- néhány csepp citromlé
- néhány csepp csilis olívaolaj
- ízlés szerint zöld fűszer:nálam most újhagyma,petrezselyem és egy kevés zeller zöld ( ez utóbbit csak most próbáltam ki:-)
Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk,szárazra töröljük majd hosszában ujjnyi vastag szeleteket vágunk. Megsózzuk,ráfacsarunk néhány csepp citromlevet és állni hagyjuk 10 percig.
Egy serpenyőbe 2 ek olívaolajat teszünk. Rátesszük a padlizsán szeleteket, meghintjük frissen őrölt borssal,amikor egyik oldal megpirul megfordítjuk. Meghintjük zöld fűszerrel, kis csili olajjal és forrón kínáljuk.
Most krumplival, https://blog.keva.hu/recept/anna-neni-krumplija/, egy kis tarjával , a recept:https://blog.keva.hu/recept/serpenyos-tarja/ kínáltam.
A paradicsomsalátába egy új hagyma,paradicsom ,csipet só került. Kis ecetes öntettel, tökmagolajjal locsoltam.
Jó étvágyat kívánok!
Amúgy önállóan pirítóssal és paradicsom salátával is remek fogás:-)