Nyáron gyakran készítek könnyű gyümölcsös süteményeket. Ja persze nem hetente,de azért desszertet is igyekszem készíteni.
Hozzávalók
- 2 pohár natúr joghurt (150g-os pohár, a többi hozzávalót a joghurtos pohárral mérjük ki)
- 1 pohár olaj
- 1 eritrit (vagy nyírfacukor,vagy cukor )
- 3 db egész tojás
- vanília
- 1 csomag sütőpor
- 2 pohár liszt
- kb. 10 db sárgabarack
- 1 evőkanál zabpehely
- 1 csipet só
Elkészítés:
A 2 pohár joghurtot egy tálba öntjük, majd a liszt kivételével beletesszük a többi hozzávalót is.
Robotgéppel jól összedolgozzuk, majd fokozatosan hozzátesszük a lisztet.
Tepsibe ( 36×24 cm) öntjük a masszát,és előmelegített sütőben 150 fokon kb. 15 percig sütjük a tésztát amíg a teteje kicsit meg nem dermed, majd kivesszük, és ráhelyezzük a barackszeleteket,meghintjük zabpehellyel
Utána 180 fokon kb. még 45-50 percig sütjük.( tűpróba mindenképpen javasolt!)
Jó étvágyat!:-)