Nyáron gyakran készítek könnyű gyümölcsös süteményeket. Ja persze nem hetente,de azért desszertet  is igyekszem készíteni.

Hozzávalók

  • 2 pohár natúr joghurt (150g-os pohár, a többi hozzávalót a joghurtos pohárral mérjük ki)
  • 1 pohár olaj
  • 1 eritrit (vagy nyírfacukor,vagy cukor )
  • 3 db egész tojás
  • vanília
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 pohár liszt
  • kb. 10 db sárgabarack
  • 1 evőkanál zabpehely
  • 1 csipet só

Elkészítés:
A 2 pohár joghurtot egy tálba öntjük, majd a liszt kivételével beletesszük a többi hozzávalót is.
Robotgéppel jól összedolgozzuk, majd fokozatosan hozzátesszük a lisztet.

Tepsibe  ( 36×24 cm) öntjük a masszát,és előmelegített sütőben 150 fokon kb. 15 percig sütjük a tésztát amíg a teteje kicsit meg nem dermed, majd kivesszük, és ráhelyezzük a barackszeleteket,meghintjük zabpehellyel

DSC_0389 (Large)
Utána 180 fokon  kb. még 45-50 percig sütjük.( tűpróba mindenképpen javasolt!)

DSC_0426 (Large)

Jó étvágyat!:-)

DSC_0477 (Large)