Talán leggyakrabban csirkemellet szoktam készíteni. Ez egy villámgyors fogás, tíz perc és kész. Egy kis sajtos cukkiniszószt, illetve az előző napról megmaradt krumplis-tésztával kínáltam, valamint volt egy adag cukkiniragum is. Természetesen más köret mellé is adható:-).

Hozzávalók:

2 db kisebb mellfilé ( 6 szelet húst vágtam)
só, bors / frissen őrölt/
1 evőkanál olívaolaj
diónyi vaj
1 dl Törley pezsgő
1 teáskanál pirospaprika
1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
1 gerezd fokhagyma


Elkészítés
:

Megmossuk a csirkemellet , majd szárazra töröljük,kisebb szeletre vágjuk ( nálam összesen 6 db) fűszerezzük sóval,frissen őrölt borssal. Kicsit pihentetjük. Egy tapadásmentes serpenyőbe tesszük az olíva olajat,beletesszük a gerezd fokhagymát . A húst beleforgatjuk a liszt éés fűszerpaprika keverékbe,lerázzuk a lisztet ,beletesszük az olajba,ha megpirul kb 2-3 perc ,megfordítjuk. Minden szeletre teszünk egy csipet vajat, 2 perc sütés után felengedjük a pezsgővel. Rátesszük a fedőt és alacsony hőfokon kb 5 percig pároljuk. Ez alatt a pezsgő elpárolog. Forrón tálaljuk.

/ hidegen is finom/. Energiaszegény és ízletes, fogyókúrázóknak is remek feltét.Lehet főzelékkel, salátával kínálni,de szendvicsbe is remek.