A brokkoli az egyik legegészségesebb zöldség, alacsony a kalória és a szénhidráttartalma érdemes többféleképpen kipróbálni, hisz rengeteg izgalmas finomság készülhet belőle.

A tegnap este párolt brokkoli készült és fele megmaradt, azt használtam fel és igyekeztem nem összeturmixolni,hogy rostban gazdag legyen.

Hozzávalók:

  • 1 pohár (2 dl) párolt brokkoli
  • 8-10 dkg sajt ( nálam 1 db Medve sajt, reszelt parmezán és füstölt karaván)
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál zabpehely,melynek fele ment a fasirtba,fele a panírozáshoz
  • 1 teáskanál zabliszt
  • 1 teáskanál zsemlemorzsa
  • 2 teáskanál szezámmag
  • fűszer: egy-egy csipet só, bors , szerecsendió
  • 2 evőkanál olíva olaj a sütéshez


Elkészítés:

A párolt/roppanós/ brokkolit tálba teszem, (előzőleg csepegtessük le a vizet egy szűrőkanálban), majd hozzáadom a tojást, a zabpehelylisztet, zabpehely felét.

Fűszerezem sóval, borssal,szerecsendióval.
A sajtot belereszelem. A Medve sajt csak morzsolva.
Összekeverem a zabpelyhet a zsemlemorzsát és a szezámmagot.
Egy evőkanállal a zabpelyhes keverékbe forgatom, kis fasírtot formázok és olíva olajon megsütöm.

Jó étvágyat!

Lehet kínálni főzelék feltétjeként,vagy mártogatóssal.

Ha a massza lágy lenne, lehet zabliszttel pótolni.