Hozzávalók:
-vesepecsenye
-só,bors,piros paprika
-rozsliszt
-olaj a sütéshez
-1 dl fehérbor
Elkészítés:
A húst felszeleteljük, tenyérgyökkel egy picit megütögetjük, majd fűszerezzük sóval borssal. Kb 30 percig pihentetjük, utána paprikás rozslisztbe forgatjuk és teflon serpenyőben mindkét oldalát megsütjük, majd 1 dl fehér borral felengedjük, pároljuk ameddig a bor elpárolog.
A sült almát egy mélyebb teflon serpenyőben készítettem.
Hozzávalók:
-4 db alma
-4 db szegfűszeg,
-20 szem aszalt vörös áfonya
-vaj ( 4 mokkáskanálnyi az almába, egy a sütéshez)
-4 mokkáskanál akácméz
-rozmaring
-olaj
Az almák magházát kiszúrjuk. Minden almába teszünk egy szem szegfűszeget, egy rozmaring levelet, vajat , valamint egy mokkáskanálnyi mézet . Olíva olajat és vajat melegítünk a serpenyőben ráhelyezzük az almákat és megsütjük. Amikor majdnem kész az alma üregébe krémsajtot teszünk, lefedjük,hagyjuk a krémsajt be belsejébe.
Krumplipürével tálaljuk.
Jó étvágyat!