Közelegnek az ünnepek mindannyian szeretnénk a családunkat valamilyen finomsággal, széppel meglepni, ezek a kis falatkák az ünnepi asztalon is jól mutatnak. Én most ezzel a barátnőmet leptem meg :-):-)

Hozzávalók

-karfiol, brokkoli, 2-3 mangold levél, pritamin paprika,két-három szelet póréhagyma

-csirkemell filé

-fekete erdei sonka szelet,de el lehet készíteni baconnel is

-sajt ( én ementálit,parmezánt és a Cserpes füstölt fonott sajtot használtam)

– 1,5 dl  tejföl, 1,5 dl  joghurt ( én most a Cserpes tejfölt használtam,de ez zsíros ezért fele ,fele arányban használtam a tejfölt és a joghurtot)

-2 ek kukorica dara

-fűszerek só,bors, fasírtfűszerpor  ízlés szerint, egy csipet szárított petrezselyem, egy csipet lestyán por

-1 tojás

Elkészítés:

Előfőztem a karfiolt, brokkolit, a mangoldot, majd kiszedtem egy tálra.

A feldarabolt csirkehúsokat teflonserpenyőben pici olajon  elősütöttem,de csak addig,hogy megfehéredjen a hús, rátettem a kockára vágott pritamin paprikát, és póréhagymát. Átforgattam,de csak néhány pillanatig hagytam a lángon.

Muffin sütőben a papírokat beolajaztam. Úgy rendeztem,hogy egy részének az aljára a sonkát, a másik részének az aljára mangold levelet tettem, és belehelyeztem a csirkekockákat, és a zöldségeket. Készítettem olyant is amiben nem volt hús.

Egy tálban felvertem egy tojást,ebbe beletettem a tejfölt, joghurtot, kukorica darát, ízesítettem, belereszeltem az ementáli sajtot, tettem egy ek. parmezánt is. Ezt az öntet rátettem a húsokra és zöldségekre,

Felszeleteltem a füstölt sajtot és ezt is ráraktam, 180 fokos légkeveréses sütőben 10 percig sütöttem, majd alufoliűval letakartam és újabb 10 percig sütöttem.

Melegen is megkóstoltuk, de hidegen is nagyon finom 🙂

Jó étvágyat!