A nyár egyik kihagyhatatlan étele a gyümölcsleves,ennél jobb nincs is a nagy melegben. 🙂
A gyümölcsleves hozzávalói minden gyümölcs amit otthon találsz:-)
Nálam ezek voltak:
- egy bögre ( 3dl) magozott meggy
- 15 szem eper felszeletelve
- egy bögre ( 3 dl) magozott cseresznye
További hozzávalók:
- fűszerek:fahéj,szegfűszeg,egy csillagánizs(ez utóbbi ki is maradhat)
- két ek. cukor ( vagy édesítőszer)
- két ek. vanília puding
- 2 dl tej
- pici só
- ujjbegynyi vaj
Elkészítés:
Felforraljuk a vizet a cukorral és a sóval, majd a fűszereket egy kis gézlapba tesszük összekötözzük egy cérnával és jól összeforraljuk a vízzel, majd egyben kidobjuk a levesből.
Bele tesszük a gyümölcsöket.
Közben egy keverőtálban a vaníliapudingot a tejjel csomómentesre keverjük, majd a forró levessel fokozatosan felengedjük , utána beleöntjük a fazékba és felforraljuk.
A lángot lekapcsoljuk. Rádobjuk az ujjnyi vajat (ettől szép fényes lesz a leves ,de persze ki is maradhat belőle!).
2,5-3 liter gyümölcslevesem lett.