A nyár egyik kihagyhatatlan étele a gyümölcsleves,ennél jobb nincs is a nagy melegben. 🙂

A gyümölcsleves hozzávalói minden gyümölcs amit otthon találsz:-)

Nálam ezek voltak:

  • egy bögre ( 3dl) magozott meggy
  • 15  szem eper felszeletelve
  • egy  bögre ( 3 dl) magozott cseresznye

További hozzávalók:

  • fűszerek:fahéj,szegfűszeg,egy csillagánizs(ez utóbbi ki is maradhat)
  • két ek. cukor ( vagy édesítőszer)
  • két ek. vanília puding
  • 2 dl tej
  • pici só
  • ujjbegynyi vaj

Elkészítés:

Felforraljuk a vizet a cukorral és a sóval, majd a fűszereket  egy kis gézlapba tesszük összekötözzük egy cérnával  és jól összeforraljuk a vízzel, majd egyben kidobjuk a levesből.

Bele tesszük a gyümölcsöket.

Közben egy keverőtálban a vaníliapudingot a tejjel csomómentesre keverjük, majd a forró levessel fokozatosan felengedjük , utána beleöntjük  a fazékba és felforraljuk.

A lángot lekapcsoljuk. Rádobjuk az ujjnyi vajat (ettől szép fényes lesz a leves ,de persze ki is maradhat belőle!).

2,5-3  liter  gyümölcslevesem lett.