A jó húsleves titka, hogy lassú tűzön, sokáig készül, és legyen benne minden fajta zöldség. Amikor megjelenik a hab, a készülő leves tetején, főzés közben többször is leszedjük. Igazi finom tyúkhúsleves a kapirgálós tyúkból készül, no de most olyanom nem volt, azért egész finom lett.:-)
Hozzávalók
- 1 nagy csontos csirkemell
- 1 zeller
- 1 szelet karalábé
- 1 tenyérnyi kelkáposzta
- 5-6 db sárgarépa
- 3 db petrezselyem
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma, néhány szelet szárított vargánya
- só, szemes bors
- zöld petrezselyem,zeller levél, 1 szál lestyán levél
Elkészítés:
Hideg vízben feltesszük a húst főni, közben lehabozzuk, majd beletesszük a zöldségeket, lassú tűzön főzzük, majd leszűrjük egy másik fazékba.
Egy külön edényben forró sós vízben kifőzzük a metéltet. Zöldséggel és főtt hússal kínáljuk.
Jó étvágyat!