A jó húsleves titka, hogy lassú tűzön, sokáig készül, és legyen benne minden fajta zöldség. Amikor megjelenik a hab, a készülő leves tetején, főzés közben többször is leszedjük. Igazi finom tyúkhúsleves a kapirgálós tyúkból készül, no de most olyanom nem volt, azért egész finom lett.:-)

Hozzávalók

  • 1 nagy csontos csirkemell
  • 1 zeller
  • 1 szelet karalábé
  • 1 tenyérnyi kelkáposzta
  • 5-6 db sárgarépa
  • 3 db petrezselyem
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma, néhány szelet szárított vargánya
  • só, szemes bors
  • zöld petrezselyem,zeller levél, 1 szál lestyán levél

Elkészítés:

Hideg vízben feltesszük a húst főni, közben lehabozzuk, majd beletesszük a zöldségeket, lassú tűzön főzzük, majd leszűrjük egy másik fazékba.

Egy külön edényben forró sós vízben kifőzzük a metéltet. Zöldséggel és főtt hússal kínáljuk.

Jó étvágyat!