Úgy adódott, hogy nagyobb adag marhahúst vásároltam.
A marha húsát sokféleképpen tálalhatjuk, főleg ha tudjuk, hogy miből mit készítünk. Bár a húsa keményebb, mint a sertéshúsé, de megfelelő eljárásokkal: kiverés, fűszerezés, pácolás, tűzdelés stb. igen ízletes, puha ételeket készíthetünk a marhahúsból is. Én készítettem húslevest és a főtt marhahúst felhasználtam vadas mártásnak, készült paradicsom mártás a főtt hús mellé. Jókora adagot lefagyasztottam.
Van egy receptem ami mindig nyerő:-)
Hat szelet marhahúst mustárral , őrölt borssal bekentem, egy kicsit olajjal meglocsoltam és fóliáztam, 2 órát a hűtőben pácoltam (de lehet egész éjjel is), majd paprika és teljes kiőrlésű lisztbe forgattam és hirtelen megsütöttem. Ezt követően sóztam, majd a tepsibe egy púpozott evőkanál paradicsom pürét tettem és egy dl vörös borral felengedtem. Hihetetlen illata volt, majd erőleves kockát(mert az volt itthon) beledobtam és még egy dl vízzel felengedtem. Egy fej hagymát és zeller levelet főztem bele. Én egy kávéskanál cukorral ízesítettem, cukorbetegek édesítőszert használjanak. Készítettem mellé krumplipürét és gerslit is. Természetesen a saláta elmaradhatatlan, most céklasaláta került az asztalra.
Jó étvágyat! 🙂
Hát ez fantasztuikusan nézki.Föleg , hogy én nagyon szeretem a marha és vad húsokat. 😆
😀 Köszi! Még csináltam paradicsom mártással is:-)
Én ritkán veszek marhahúst. Ha netán igen, akkor marhalábszárat pörköltnek, illetve levesnek!:-), de sajnos elég drága a marhalábszár. Külföldit -ami olcsóbb-, azt meg elvből nem veszek!
Nekem szerencsém volt ismerős szerzete kedvező áron, így nagyobb adagot vettem. Jó fiatal ami fontos, így hamar elkészült.
Az biztos, hogy a marhába a fiatal a jó, mert akkor nem lesz rágós… nem kell egy napig főzni.:-( Én a cupákos részét szeretem! :-).. finom tormával, ha leesnek főzöm.