Ez a rizottó egyszerűen fenséges. Egy kicsi vargánya és a parmezán összhangja valami csoda. Ha nincs mirelit vargányátok, szárítottból is elkészíthetitek.

Hozzávalók :

  • 20 dkg  rizs,
  • kb 6 dl húsleves alaplé (nálam most kakashúsból készült)
  • egy evőkanál  forrázott (blansírozott) mirelit vargánya
  • fél dl száraz fehérbor
  • 1 db zöldhagyma
  • 1 ek olivaolaj
  • 2 -3 dkg vaj
  • 2 ek. reszelt parmezán

Elkészítés:

Olíva olajon   pirítsunk meg a feldarabolt hagymát.(Csak a fehér részét tettem bele most, a zöldet tálaláskor használtam).

Forraljuk fel az alaplevünket közben .
Öntsük hozzá a rizst, kicsit pirítsuk miközben folyamatosan keverjük, majd adjuk hozzá a bort
Ha a bort felszívta a rizs, akkor adjuk hozzá az apróra vágott gombát és kezdjük el merőkanalanként adagolni a levet, mindaddig amíg a rizs al dentére fő.
Ekkor zárjuk le alatta a tűzhelyet, keverjünk el benne diónyi vajat, és keverjünk hozzá 2 evőkanál frissen reszelt parmezánt. Azonnal tálaljuk!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

23023112_10207927086573940_1290543297_o

Készíthető szárított vargányából, akkor a vargánya áztató vizét is felhasználjuk a rizottó készítéséhez.