Sokszor szoktam lecsós csirkét készíteni,de valahogy nem sikerült beírni a blogba. Most a lecsót vargányával gazdagítottam.
Hozzávalók:
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 db közepes vöröshagyma
- fél db póréhagyma
- 2 db közepes paprika(nálam piros volt)
- 3-4 szelet csípős paprika
- 2 közepes db paradicsom
- 4 db csirkecomb egy db csirkemell filé
- 10-12 szelet mirelit vargánya
- só,bors ízlés szerint
- 1 tk pirospaprika
Elkészítés:
A csirkehúst megmossuk, meghintjük sóval, frissen őrölt borssal . A felforrósított olajban mindkét oldalukat 3-3 percig sütjük, aztán kiemeljük őket az edényből.
A visszamaradt zsiradékban megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a paprika szeletet, csípős paprikát majd a vargányát és együtt dinszteljük kb 2-3 percig .
Beletesszük a pirospaprikát és a paradicsom szeleteket .
Belerakjuk az elősütött csirkét , majd félig lefedve az egészet puhára pároljuk. Ha szükség utánasózzuk, borsozzuk .
Én nokedlivel tálaltam, savanyúságként házi zöld paradicsomot kínáltam
Természetesen más salátával is kínálható!
Nokedlit így készítem:
https://blog.keva.hu/recept/juhturos-nokedli/
Jó étvágyat kívánok!
Tipp. Tovább csökkenthető a CH tartalom, ha a nokedli tésztába túrót keverünk.