Bevallom őszintén most készítettem először csicsókából krémlevest:-). Korábban sütöttem olajban,de akkor túl édesnek találtuk az ízét. Most a krémlevest egy kis szárított vargányával bolondítottam meg és nagyon finomra sikeredett:-).
Hozzávalók 4 személyre:
- fél kg csicsóka
- 1 tojás nagyságú krumpli
- 6-8 nagy szelet szárított vargánya gomba
- egy púpozott evőkanál apróra vágott póréhagyma
- 1 dl zsírszegény tejszín
- 1 dl sűrű joghurt
- só,bors,csipetnyi szárított zöld petrezselyemlevél
- 1 ek.olaj
- 1 tk.vaj
Elkészítés:
Olajat felmelegítjük, majd belerakjuk a vajat és az apróra vágott póréhagymát, sózzuk és lassan dinszteljük, amikor elkezd fonnyadni a hagyma hozzáadjuk a felkarikázott csicsókát és krumplit ( én mindkettőt meghámoztam, olvastam,hogy a csicsókát dörzsivel is lehet pucolni). 2-3 percig dinszteltem,közben forgattam. Ezt követően annyi vizet öntünk rá , hogy jól ellepje és ízesítjük sóval, borssal és petrezselyemmel. Majd hozzáadjuk a szárított vargányát is. Puhára főzzük, erre elpárolog a víz róla. Hozzáadjuk a joghurtot és botmixerrel pürésítjük. Majd annyi vizet adunk hozza,hogy krémes állagú legyen ( én 4 dl vizet adtam hozzá) és hozzáadjuk a tejszínt, majd megvárjuk, hogy felfőjön, ha szükség utána ízesítünk.
Jó étvágyat!