Bevallom őszintén most készítettem először csicsókából krémlevest:-). Korábban sütöttem olajban,de akkor túl édesnek találtuk az ízét. Most a krémlevest egy kis szárított vargányával bolondítottam meg és nagyon finomra sikeredett:-).

Hozzávalók 4 személyre:

  • fél kg csicsóka
  • 1 tojás nagyságú krumpli
  • 6-8 nagy szelet szárított vargánya gomba
  • egy púpozott evőkanál apróra vágott póréhagyma
  • 1 dl zsírszegény tejszín
  • 1 dl sűrű joghurt
  • só,bors,csipetnyi szárított zöld petrezselyemlevél
  • 1 ek.olaj
  • 1 tk.vaj

Elkészítés:

Olajat felmelegítjük, majd belerakjuk a vajat és  az apróra vágott póréhagymát, sózzuk és lassan dinszteljük, amikor elkezd fonnyadni a hagyma hozzáadjuk a felkarikázott csicsókát és krumplit ( én mindkettőt meghámoztam, olvastam,hogy a csicsókát  dörzsivel is lehet pucolni). 2-3 percig dinszteltem,közben forgattam. Ezt követően  annyi vizet öntünk rá , hogy jól ellepje és ízesítjük sóval, borssal és petrezselyemmel. Majd hozzáadjuk a szárított vargányát is. Puhára főzzük, erre elpárolog a víz róla. Hozzáadjuk a  joghurtot és botmixerrel pürésítjük.  Majd annyi vizet adunk hozza,hogy krémes állagú legyen ( én 4 dl vizet adtam hozzá) és hozzáadjuk a tejszínt, majd megvárjuk, hogy felfőjön, ha szükség utána ízesítünk.

Jó étvágyat!