Hozzávalók:
- 2 közepes db sárgarépa
- 1 közepes db fehérrépa
- 1 csokor petrezselyem
- 25 dkg vargánya gomba
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csapott ek tönkölybúza liszt
- bors ízlés szerint
- 1 ek olaj
- 5 dkg tészta
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk,feldaraboljuk,a gombát felszeleteljük.
A felhevített olajon a zöldségeket megdinszteljük, és ha kicsit puhult, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, azzal tovább pirítjuk 2-3 percig, kisebb lángon.
Ha a gomba is puhult egy kicsit, megszórjuk borssal, egy kanál liszttel , aztán felengedjük vízzel, lefedve főzzük kb. negyed órát, majd hozzáadjuk a tésztát is.
A tejfölt egy kis forró levessel elkeverjük, hogy nehogy összemenjen, amikor a levesbe tesszük, majd behabarjuk vele a levest.
Összeforraljuk, és ekkor hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet is.