Hozzávalók:

  • 2 közepes db sárgarépa
  • 1 közepes db fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 25 dkg vargánya gomba
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csapott ek tönkölybúza liszt
  • bors ízlés szerint
  • 1 ek olaj
  • 5 dkg tészta

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk,feldaraboljuk,a gombát felszeleteljük.
A felhevített olajon a zöldségeket megdinszteljük, és ha kicsit puhult, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, azzal tovább pirítjuk 2-3 percig, kisebb lángon.
Ha a gomba is puhult egy kicsit, megszórjuk borssal, egy kanál liszttel , aztán felengedjük vízzel, lefedve főzzük kb. negyed órát, majd hozzáadjuk a tésztát is.
A tejfölt egy kis forró levessel elkeverjük, hogy nehogy összemenjen, amikor a levesbe tesszük, majd behabarjuk vele a levest.
Összeforraljuk, és ekkor hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet is.