A tavaly nyáron nagyon sok gombát szedtünk, emlékeztek ugye ? Most felteszek néhányat, hogy Ti is meglássátok. A tegnapi ebédem is a fagyasztott vargányából készült.
A gomba nagyon ízletes és sokféleképpen elkészíthető: nyersen salátákba, gombalevesnek, vajban párolva – köretnek, rántva és pörköltnek, gomba fasírozottnak,de szárítás és őrlést követően, fűszerként is nagyon sok ételhez használják.A gombák nagy pozitívuma, hogy nagyon dúsak tápanyagokban és a cukorbetegek diétájába szinte korlátlanul beilleszthető, a vércukorszint beállításában hasznos segítség lehet,magas a rost tartalma. Fogyókúrázók számára az alacsony energiatartalom lehet előnyös.
Természetesen ilyenkor vargányát nem lehet szedni,meg a fagyasztottnak igen boros ára van,de csiperke,laskagomba beszerezhető.