A vörös áfonya igen gazdag antioxidánsokban (antocianidinek, tanninok), melyek védik szervezetünket a káros oxidációs folyamatoktól, óvják testünket az öregedéstől. Az antioxidánsokkal megelőzhetők krónikus betegségek, mint az érelmeszesedés, koleszterinlerakódás, szívinfarktus, bőrproblémák kialakulása, rák keletkezése, memóriazavar. Az antioxidáns vitaminok – mint az E-vitamin, béta-karotin, és 30–40 mg/100g C-vitamin – fokozzák a hatását. De nátriumot,foszfort, káliumot, kalciumot, vasat, magnéziumot, mangánt, cinket, ként is tartalmaz. ( Wikipédia)
Nem készítettél desszertet? Sebaj, mindenkinél van otthon egy tasak pudingpor, tej…, indulhat a desszert készítés
Cukorbetegek édesítőszerrel készítsék, remek nyalánkság egy esős vasárnap délutánra.
Vörös áfonyával díszítettem,de mirelit meggyel, eperrel, málnával még jobb !
– mert ugye a puding próbája az evés :-))))))
Jó étvágyat!