Gyerekkorom kedvenc ételét főztem ma:-) Nagyon rég készítettem vadas mártást. Sikerült beszereznem biztos forrásból csodálatos marhahúst és egyik részéből vadast készítettem. Én ilyenkor nagy adagot csinálok és a fagyasztóba is teszek. Egy kis sovány sertés combot is tettem bele,általában két fajta  húsból készítem. Volt egy drága nagynéném, Jucika nénje aki mindig marhanyelvből csinálta,hihetetlen finom volt.  Akkoriban a meggyleves és a vadas mártás volt a kedvenc ételem.
A húsokat egy nagy lábasba teszem és a megtisztított sárgarépát, fehérrépát, zellert,  vöröshagymát , babérlevelet, egész borsot és ízlés szerint sót rárakom a húsra, majd ráöntök kb 1 liternyi vizet és felteszem főni. Az egészet addig főzöm, mig a hús meg nem puhul. A közben elfőtt vizet pótlom. Miután megfőtt a hús, az egészet hagyom másnapig ebben a páclében kihűlni. A következő nap kissé felmelegítem, kiszedem a húst és felvágom kisebb darabokra. A zöldségről leszűröm a levet és félreteszem. A zöldségeket botmixerrel összeturmixolom, közben pedig n karamellízálok kb  1 kávéskanálnyi cukrot. Ha a cukor megbarnult, ráöntöm a zöldségturmixot, kicsit összeforralom,egy másik edényben egy evőkanál olajon  kb.1 evőkanálnyi  graham lisztet megpirítok,majd egy doboz 12 %-os tejfölt elkavarok benne, majd felengedem a félretett lével. Jól összeforralom az egészet és
mikor elkezd forrni együtt, akkor teszem ismét bele a feldarabolt húsokat.

Cukorbetegek fruktózt karamellízaljának.
A mi családunk a vadast szelésmetéltél szereti (teljes kiőrlésű lisztből készült) , valószínű én szoktattam erre,mert gyerekkoromban is azzal ettem:-)