Ezzel a pikáns tárkonylevessel kívánok minden kedves olvasómnak boldog új évet!

Hozzávalók:

  • karajcsont(nálam kb, egy kg volt)
  • 1 vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • bors
  • 1 dl tejföl, 1 dl zsírszegény főzőtejszín
  • 1 ek . tönkölybúza liszt
  • ecetes tárkonylevél
  • 6-7 db krumpli

Elkészítés:

Hideg vízbe feltesszük főni a csontot, amikor felforr a levesünk a habját leszedjük.

Ezt követően beletesszük a hosszába vágott sárgarépát, petrezselymet, hagymát,sózzuk .

Adunk hozzá frissen őrölt borsot, és kis lángon főzzük.

Amikor a répa kezd puhulni beletesszük a kockára vágott krumplit, ha megfőtt beleszórjuk az apróra vágott ecetes tárkonyleveleket, ízlés szerint takonyecetet.

Mikor minden puhára főtt, a csontról leszedegetjük a főtt húst, úgy tesszük vissza a levesbe.

Elkészítjük a habarást: a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, hozzáöntjük a tejszínt, majd egy evőkanál forró levest

belekavarunk és folytonos kavarás mellett beleöntjük a levesünkbe, majd kiforraljuk, ha szükség utánaízesítünk.

Tejföllel, citrommal tálaljuk.

Jó étvágyat!