Ezzel a pikáns tárkonylevessel kívánok minden kedves olvasómnak boldog új évet!
Hozzávalók:
- karajcsont(nálam kb, egy kg volt)
- 1 vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem
- bors
- só
- 1 dl tejföl, 1 dl zsírszegény főzőtejszín
- 1 ek . tönkölybúza liszt
- ecetes tárkonylevél
- 6-7 db krumpli
Elkészítés:
Hideg vízbe feltesszük főni a csontot, amikor felforr a levesünk a habját leszedjük.
Ezt követően beletesszük a hosszába vágott sárgarépát, petrezselymet, hagymát,sózzuk .
Adunk hozzá frissen őrölt borsot, és kis lángon főzzük.
Amikor a répa kezd puhulni beletesszük a kockára vágott krumplit, ha megfőtt beleszórjuk az apróra vágott ecetes tárkonyleveleket, ízlés szerint takonyecetet.
Mikor minden puhára főtt, a csontról leszedegetjük a főtt húst, úgy tesszük vissza a levesbe.
Elkészítjük a habarást: a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, hozzáöntjük a tejszínt, majd egy evőkanál forró levest
belekavarunk és folytonos kavarás mellett beleöntjük a levesünkbe, majd kiforraljuk, ha szükség utánaízesítünk.
Tejföllel, citrommal tálaljuk.
Jó étvágyat!