A palacsinta receptjét  szerintem mindannyian tudjuk, viszont sokszor jártunk úgy, hogy leragadt, vagy csomós volt a palacsinta tészta. Néhány jó tanács: érdemes sütés előtt legalább fél órával korábban bekavarni, használjunk buborékos ásványvizet, vagy szódavizet. Én a Bl 55 Nagyi titka lisztre esküszöm, amióta ezt használom nem ragad le. Időnként szoktam valamilyen teljes kiőrlésű lisztet is hozzáadni, akkor is jól sikerült.
Ha véletlen csomós lenne a tésztánk egy szűrőszitán szűrjük át.

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 dl  buborékos ásványvíz
  • 3 dl tej
  • csipet só
  • 1 tk.olaj a tésztába+ a sütéshez

Elkészítés:

A tojásokat jól felverjük, majd belekeverjük felváltva a lisztet és a tejet, adunk hozzá  egy  csipet sót
Hagyjuk fél órát pihenni,  egyszer- kétszer megkavarjuk és hozzáöntjük az ásványvizet, az olajat ,majd sütjük.Sütéskor szoktam tenni egy csepp olajat a palacsinta sütőbe.
Ebből az adagból 14-15 palacsinta lesz.

Túrótöltelék:

Hozzávalók:

  • 300 gramm túró ( Cserpes félzsírost használtam)
  • 2 evőkanál Cserpes tejföl
  • egy evőkanál cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • egy jó nagy csomó apróra vágott zöld kapor
  • aszalt piros áfonya

Elkészítés: a túrót összetörjük, a tejföllel a cukorral és a vaníliás cukor elkeverjük. Két részre osztjuk felébe tesszük a kaprot, a másik felébe az áfonyát. Az áfonyát 10-15 percig vízben áztattam a használat előtt.

Eperrel ettük 🙂