A palacsinta receptjét szerintem mindannyian tudjuk, viszont sokszor jártunk úgy, hogy leragadt, vagy csomós volt a palacsinta tészta. Néhány jó tanács: érdemes sütés előtt legalább fél órával korábban bekavarni, használjunk buborékos ásványvizet, vagy szódavizet. Én a Bl 55 Nagyi titka lisztre esküszöm, amióta ezt használom nem ragad le. Időnként szoktam valamilyen teljes kiőrlésű lisztet is hozzáadni, akkor is jól sikerült.
Ha véletlen csomós lenne a tésztánk egy szűrőszitán szűrjük át.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 dl buborékos ásványvíz
- 3 dl tej
- csipet só
- 1 tk.olaj a tésztába+ a sütéshez
Elkészítés:
A tojásokat jól felverjük, majd belekeverjük felváltva a lisztet és a tejet, adunk hozzá egy csipet sót
Hagyjuk fél órát pihenni, egyszer- kétszer megkavarjuk és hozzáöntjük az ásványvizet, az olajat ,majd sütjük.Sütéskor szoktam tenni egy csepp olajat a palacsinta sütőbe.
Ebből az adagból 14-15 palacsinta lesz.
Túrótöltelék:
Hozzávalók:
- 300 gramm túró ( Cserpes félzsírost használtam)
- 2 evőkanál Cserpes tejföl
- egy evőkanál cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- egy jó nagy csomó apróra vágott zöld kapor
- aszalt piros áfonya
Elkészítés: a túrót összetörjük, a tejföllel a cukorral és a vaníliás cukor elkeverjük. Két részre osztjuk felébe tesszük a kaprot, a másik felébe az áfonyát. Az áfonyát 10-15 percig vízben áztattam a használat előtt.
Eperrel ettük 🙂