Egy nagyon gyorsan elkészíthető muffínt hoztam. Ezt cukorbetegek is beiktathatják az étrendjükbe, természetesen CH beszámolásával.
Hozzávalók:
- 25 dkg félzsíros túró
- 4 db kisméretű tojás
- 60 gramm finomliszt
- 2 csapott evőkanál zabpehely
- 2 evőkanál görög joghurt(vagy tejföl)
- egy teáskanál sütőpor
- egy evőkanál eritrit (cukor vagy Xilit) , ízlés szerint édesítőszer
- egy citrom héja
- csipetnyi só
Elkészítés:
A túrót robotgéppel elkeverjük,hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, édesítőszert, csipet sót, a joghurtot egy citrom reszelt héját. Robotgéppel elkeverjük.
A sütőport belekeverjük a lisztbe, majd hozzákeverjük a masszához, valamint hozzáadunk két evőkanálnyi aprószenű zabpelyhet is.
Kivajazott muffin formába rakjuk és 180 fokon légkeveréses fokozaton készre sütjük. Sütési idő kb 25 perc(sütő függő).
12 db muffín lett.
Gránátalmával meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Minden szép és csodás!
Köszi szépen Zsuzsám! 🙂