Hozzávalók:

  • 50 dkg sovány tehéntúró
  • 5 dkg finomliszt
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 3 db tojás
  • reszelt citromhéj
  • egy csipet só
  • őrölt fahéj
  • porcukor ( cukorbetegeknek Sweety, vagy Canderel por)
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A túrót áttörjük, sózzuk, hozzáadjuk a lisztet és a tojásokat. Gyors mozdulattal összedolgozzuk. Vizes kézzel egyforma méretű zöld dió nagyságú fánkokat formálunk, zsemlemorzsában megforgatjuk, bő olajban kisütjük  Tálaláskor fajéhes édesítőszerrel megszórjuk – én egy  kicsit eltértem az eredeti recepttől , mert  egy kis mazsolát is tettem, cukorbetegek esetleg a szárított áfonyával próbálkozzanak 🙂

Az egész mennyiség CH tartalma (mazsola nélkül) 93,o gramm

 

Gézsi Andrásné Márta

Máger József Süteményreceptek alapján