Hozzávalók:
- 50 dkg sovány tehéntúró
- 5 dkg finomliszt
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 3 db tojás
- reszelt citromhéj
- egy csipet só
- őrölt fahéj
- porcukor ( cukorbetegeknek Sweety, vagy Canderel por)
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A túrót áttörjük, sózzuk, hozzáadjuk a lisztet és a tojásokat. Gyors mozdulattal összedolgozzuk. Vizes kézzel egyforma méretű zöld dió nagyságú fánkokat formálunk, zsemlemorzsában megforgatjuk, bő olajban kisütjük Tálaláskor fajéhes édesítőszerrel megszórjuk – én egy kicsit eltértem az eredeti recepttől , mert egy kis mazsolát is tettem, cukorbetegek esetleg a szárított áfonyával próbálkozzanak 🙂
Az egész mennyiség CH tartalma (mazsola nélkül) 93,o gramm
Gézsi Andrásné Márta
Máger József Süteményreceptek alapján
Kedves Márta!
Köszönöm a receptet. Megcsinálom. Jól hangzik és könnyű, gyors finomság 😛
Marika Drága, majd írd meg hogy sikerül,ha lesz kedved akkor készíts képet is 🙂