Bocsánat, ma ünnep van és senki szívét nem szeretném megfájdítani ezzel a képpel, de tudjuk minden cukorbetegnek van családja és engedjétek meg nekem,hogy néhány képet megosszak Veletek.
Ezt a képet Jaskó küldte nekem. Az ő kis menye Évike erdélyi” kislány ” és ő készítette. Gratulálunk Évikének !
(bevallom én soha nem készítettem,de sokszor ettem ilyent).
Majd Évikétől elkérjük a receptet!:-)))))
Sikerült a meglepetés Sárika. Köszönöm!
Nagyon szerettem és most in nagyon szeretem a kürtős kalácsot. Régen apai nagyanyám készítette, aki Magyarországról települt át Erdélybe, majd onnan szökött vissza a négy gyerekével Magyarországra.. Ő gyerekkoromban sokat sütött. Engem nosztalgia vezetett, amikor elkészítettem a szükséges eszközöket és rávettem a családot a segítségre. Sütőformát a határmentén könnyen be lehet szerezni a piacokon, de a boltokban is. Igaz egy ügyes esztergályos pillanatok alatt elkészítheti, nem nagy ördöngősség. Én megcsináltam magam. Finom az üzletben vett kalács, nem vitatom, de annak a varázsát, amikor magunk sütjük, érezzük a faszén parázs fanyar füstjével keveredett, frissen sülő, karamellás kalács illatát, na ezt nem lehet pénzért megvenni. Tudom a kalács atiltott árúk listáján van, de nem lehet kibírni kóstolás nélkül. Megtettem, megkóstoltam, de előtte bement 2 E Novo rapid ráadásnak és semmi baj nem történt
😆 Hu,ennek nagyon örülök ❗ 😆
Egyébként nem nehéz elkészíteni, csak a parázsra kell vigyázni. Amikor fehéren izzik a teteje, akkor kell fölé tenni a kalácsot és szépen lassan forgatni. Az elkészítése sem bonyolult. Az interneten is elérhető receptek egészen kiválóak. Az alap adott, variálni inkább az ízesítéssel lehet. Mákos, diós, mandulás, pirított tökmagos, mogyorós, vaníliás, karamellás és még lehetne folytatni, csak a fantáziára kell hagyatkozni.
Lehet valaki kipróbálja, azért megoszthatod melyik recept alapján készült. Tudom, hogy nem mindig marad meg a formán a kalács,de tényleg nem sütöttem soha!
A képen látható “példányok” a kevésbé sikerül első darabok. A gyakorlat később már nem csak az ízben, hanem a formában is eredményre vezetett.
Milyen volt a sikeres példány 😆 Ezek csodaszépek! Szinte érzem az illatát! 😆
Ezt az oldalt ajánlom a figyelmébe mindenkinek, aki kürtőskalácsot szeretne készíteni. Az ebben leírtak alapján nagyon finom kalács készíthető. Ahogy le van írva, angyonb sok mindenre kell figyelni, de megéri. Nálunk bevált. Ez megegyezik azzal a módszerrel, ahogy az erdélyi rokonaink készítik. Bemásolom, mert nem akarok túl sokat gépelni. A CH tartalmát senki ne számolja. Csak az egészséges hozzátartozók fogyaszthatják korlátozás nélkül. mi csak kóstolhatjuk. Sajnos nehéz megállni néhány falatnál, de MUSZÁJ!!! Nehogy baj legyen!
http://kurtoskalacshungary.hu/Keszites