Egyik kedvenc nyári zöldségem a cukkini, melyet rendkívüli sokféleképpen fel lehet használni. Íze semleges , ízlésünknek megfelelően fűszerezhetjük,alacsony kalória és a szénhidrát tartalma.
A másik kedvencem a csirkemell, mely szintén sokoldalúan felhasználható. Most ezeket kombináltam össze. Könnyű elkészíteni, alig van vele munka.
Hozzávalók:
- három szelet csirkemell filé
- 2 db sonkás Medve sajt
- 1 csomag mozzarella gomolya
- 2 evőkanál reszelt trappista sajt
- 3 nagy szelet gépsonka (Pápai)
- egy kis saláta cukkini fele
- Zöld fűszer: 1 mokkáskanál szárított kapor, 3-4 bazsalikom levél,3-4 szál petrezselyem
- 4-5 db koktél paradicsom
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál tönkölybúza liszt
- grill fűszersó
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A megmosott csirkemellet kinyitjuk,majd húsklopfolóval egy kicsit megütögetjük.
Behintjük grill fűszersóval, egy kis olívaolajjal meglocsoljuk ( 1 ek),majd 10-15 percig pihentetjük.
Közben héjastól lereszeljük a megmosott cukkinit, meghintjük egy csipet sóval,belekavarjuk a kaprot.
A csirkemellet lisztbe forgatjuk .
Egy serpenyőben egy evőkanál olajat felforrósítunk és elősütjük a húst, ameddig szép színt kap (oldalanként kb 4 perc).
A kerámiatálat kiolajazunk,rárakjuk az elősütött mell filéket.
A medvesajtot elosszuk 3 egyenlő részre, minden szelet sonkába teszünk belőle, belerakjuk a lereszelt cukkinit, és ráhajtjuk a sonka szeletet.
A csirkemellre fektetjük a sonkát, ráteszünk egy szelet mozzarellát, egy-egy koktél paradicsomot, reszelt Trappista sajtot betoljuk 180 fokos sütőbe.Addig sütjük ameddig a sajt ráolvad.
Tálaláskor bazsalikom levéllel petrezselyemmel díszítjük, rizzsel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tippek:A zöld fűszer variálható,de én a cukkinivel a kaprot kedvelem. Hagyma is tehető rá.
Bármilyen sajtot kombinálhatunk.