Egyik kedvenc nyári zöldségem a cukkini, melyet rendkívüli sokféleképpen fel lehet használni. Íze semleges , ízlésünknek megfelelően fűszerezhetjük,alacsony kalória és a szénhidrát tartalma.
A másik kedvencem a csirkemell, mely szintén sokoldalúan felhasználható. Most  ezeket kombináltam össze. Könnyű elkészíteni, alig van vele munka.

Hozzávalók:

  • három szelet csirkemell filé
  • 2 db sonkás Medve sajt
  • 1 csomag mozzarella gomolya
  • 2 evőkanál reszelt trappista sajt
  • 3  nagy szelet gépsonka (Pápai)
  • egy kis saláta cukkini fele
  • Zöld fűszer: 1  mokkáskanál szárított  kapor, 3-4 bazsalikom levél,3-4 szál petrezselyem
  • 4-5  db koktél paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál tönkölybúza liszt
  • grill fűszersó
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

A  megmosott csirkemellet kinyitjuk,majd húsklopfolóval egy kicsit megütögetjük.
Behintjük grill fűszersóval, egy kis olívaolajjal meglocsoljuk ( 1 ek),majd 10-15 percig pihentetjük.
Közben héjastól lereszeljük  a megmosott cukkinit, meghintjük egy csipet sóval,belekavarjuk a kaprot.
A csirkemellet lisztbe forgatjuk .
Egy serpenyőben egy evőkanál olajat felforrósítunk és elősütjük a húst, ameddig szép színt kap (oldalanként kb 4 perc).

A kerámiatálat kiolajazunk,rárakjuk az elősütött mell filéket.
A medvesajtot elosszuk 3 egyenlő részre, minden szelet sonkába teszünk  belőle, belerakjuk a lereszelt cukkinit, és  ráhajtjuk a sonka szeletet.
A csirkemellre fektetjük a sonkát, ráteszünk egy szelet mozzarellát, egy-egy koktél paradicsomot, reszelt Trappista sajtot  betoljuk 180 fokos sütőbe.Addig sütjük ameddig a sajt ráolvad.

DSC_0883 (Large)
Tálaláskor bazsalikom levéllel petrezselyemmel díszítjük, rizzsel kínáljuk.

DSC_0914 (Large)

Jó étvágyat kívánok!

Tippek:A zöld fűszer variálható,de én a cukkinivel a kaprot kedvelem. Hagyma is tehető rá.

Bármilyen sajtot kombinálhatunk.