Nem bírtam ki, hogy ne vegyek cukkinit, valóban igaz, hogy az akció egy kicsit elvarázsolja az embert.(Igaz az akció előtti napon is vettem 1 db-t :-)).

Szóval cukkini van ismét terítéken, és még a főszezon előtt. Mi lesz később?:-)

Hozzávalók:

  • 1 db ( 300 gramm) cukkini
  • 4 ek aprószemű zabpehely
  • 12 dkg sajt  feta, chedar, mozzarella
  • zöld fűszerek:csokor kapor, petrezselyemzöld
  • 1 db zöldhagyma
  • 3 db aszalt paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só,bors
  • 2 db kis méretű tojás
  • 1+ 2 ek olívaolaj

Elkészítés:

A megmosott és szárazra törölt cukkinit lereszeljük,meghintjük egy kis sóval és néhány percig állni hagyjuk.
Közben felaprítjuk a  zöld hagymát és az asztalt paradicsomot és olívaolajon egy  tepsiben elkezdjük dinsztelni. Hozzáadjuk a fokhagymát.
Kinyomkodjuk a felesleges folyadékot a cukkiniból, beletesszük a hagymát, a zabpelyhet,majd a feltört tojásokat. Morzsolunk bele feta sajtot, és ráhintjük a zöld fűszernövényeket.
Jól összekeverjük.

A serpenyőbe amiben előzőleg a hagymát dinszteltük olajat teszünk,majd evőkanállal kis lepényeket teszünk bele, addig sütjük ameddig szép szint kap, kb 4 perc,majd megfordítjuk.
Amikor mkét oldala megsült egy szelet mozzarellát, és reszelt chedar sajtot teszünk a lepény tetejére, majd egy másik lepényt ráfektetünk.  Kb  fél percre lefedjük,majd papírtörlőre rakjuk.

fjó
Forrón  zöld fűszeres joghurttal tálaljuk.

DSC_0950 (Large)

Jó étvágyat kívánok!

DSC_0964 (Large)