Nem bírtam ki, hogy ne vegyek cukkinit, valóban igaz, hogy az akció egy kicsit elvarázsolja az embert.(Igaz az akció előtti napon is vettem 1 db-t :-)).
Szóval cukkini van ismét terítéken, és még a főszezon előtt. Mi lesz később?:-)
Hozzávalók:
- 1 db ( 300 gramm) cukkini
- 4 ek aprószemű zabpehely
- 12 dkg sajt feta, chedar, mozzarella
- zöld fűszerek:csokor kapor, petrezselyemzöld
- 1 db zöldhagyma
- 3 db aszalt paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- só,bors
- 2 db kis méretű tojás
- 1+ 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
A megmosott és szárazra törölt cukkinit lereszeljük,meghintjük egy kis sóval és néhány percig állni hagyjuk.
Közben felaprítjuk a zöld hagymát és az asztalt paradicsomot és olívaolajon egy tepsiben elkezdjük dinsztelni. Hozzáadjuk a fokhagymát.
Kinyomkodjuk a felesleges folyadékot a cukkiniból, beletesszük a hagymát, a zabpelyhet,majd a feltört tojásokat. Morzsolunk bele feta sajtot, és ráhintjük a zöld fűszernövényeket.
Jól összekeverjük.
A serpenyőbe amiben előzőleg a hagymát dinszteltük olajat teszünk,majd evőkanállal kis lepényeket teszünk bele, addig sütjük ameddig szép szint kap, kb 4 perc,majd megfordítjuk.
Amikor mkét oldala megsült egy szelet mozzarellát, és reszelt chedar sajtot teszünk a lepény tetejére, majd egy másik lepényt ráfektetünk. Kb fél percre lefedjük,majd papírtörlőre rakjuk.
Forrón zöld fűszeres joghurttal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!