A recept ötletét néhány felhasználásra váró gombafej adta, no meg az ünnepek alatt egy picivel több zsíros étel került az asztalra és vágytam valami egyszerű energiaszegényebb ételre ( no azért ebben is van vaj,sajt 🙂 ). Fel akartam használni a gombát és a halat. Ez  egy miniadag lesz mondhatnám azt is ,hogy csak egy személy lakik jól vele,igaz mi ketten ettük a férjemmel, jó sok zöldségkörettel, salátával.

Hozzávalók:

– gombafej ( nekem most három nagy fej volt)

-egy halfilé

-fél marék szárított vargánya

-egy fél  marék reszelt sajt( ementáli,parmezán, füstölt copfocska keverék)

-petrezselyemzöld ( volt szárított és friss is)

-frissen őrölt bors,só

-egy ek.olaj

-diónyi vaj

-egy kisebb darab(2×2 cm nagyságú) póréhagyma

-egy kisebb szelet rozskenyér, tej az áztatáshoz ( kb 1 dl)

-egy kisebb tojás

-egy fél citrom leve

Elkészítés:

Feldaraboltam a póréhagymát, és a halat pici szeletkékre vágtam. Beáztattam a vargányát egy kis vízbe, valamint a kenyér szeletet is tejbe raktam. Az olajon megdinszteltem a póréhagymát, sóztam, borsoztam,  a vaj felét beletettem, ezt követően rátettem a gombafejet és a szárított vízbe áztatott vargányát. 4-5 percig pároltam , majd vajazott tálba szedtem a gombafejeket.A póréhagymás vargányás masszára ráraktam a petrezselyemzöldet és a halat  beleforgattam, citrom lével , egy ek. vízzel jól  pároltam. Ameddig párolódott bekapcsoltam a sütőt. A párolt halra tettem az áztatott kenyeret és a reszelt sajt felét,valamint a tojást. Kicsi kanállal beletöltöttem a masszát a gombafejekbe.160 fokos sütőben légkeveréssel 6 percig sütöttem, majd rászórtam a sajtot és 2 percig még visszatettem,hogy ráolvadjon a tetejére.

Párolt zöldséggel és salátával ettük.

https://blog.keva.hu/?p=2628
Ötlet a szilveszteri asztalra 🙂