Hozzávalók:
Tonhalas-gombás muffin ( 6 db muffínhoz)
-egy szelet halfilé
-egy fél marék szárított vargánya gomba
-egy kisebb darab póréhagyma
-petrezselyemzöld
-frissen őrölt bors,só
-egy tojás
-egy kávéskanál rozsliszt
-1 ek olívaolaj
-diónyi vaj
– egy fél marék reszelt sajt ( füstölt,ementáli, parmezán), + a végén a szóráshoz is kb ennyi
– 1 mokkáskanál sütőpor
-kis zsemlemorzsa a muffin aljába
Elkészítés:
-felaprítom a hagymát, a halat, a gombát beáztatom vízbe,annyi hogy éppen ellepje
-teflonserpenyőben kissé felmelegítem az olajat, majd beleteszem a vajat, utána belerakom a felszeletelt póréhagymát, megdinsztelem, rárakom az apró kockákra vágott halfilét, majd a vízbe áztatott szárított gombát , fűszerezem, megpárolom
-a rozs lisztet összekeverem a sütőporral és ráteszem a gombás masszára, jól elkeverem
-leveszem a lángról és amikor már majdnem hideg hozzáadom a tojást és a reszelt sajtot
– a muffin papirosokat picit beolajazom, és rászórom a zsemlemorzsát utána kis kanállal belerakom a formába
Sárgarépás-cukkinis muffin ( 6 db)
-1 kk rozs liszt
-1 tojás
-fele -fele arányban reszelt cukkini és sárgarépa ( egy jó nagy marékkal volt)
– fél marék reszelt sajt ( ementáli, füstölt, parmezán) + a tetejére még egy jó púpozott evőkanálnyi
-1 mokkáskanál sütőpor
-só
-2 gerezd fokhagyma
-petrezselyemzöld
-2 kávéskanál méz
-csipetnyi csili paprika
-frissen őrölt bors
– 1 ek olaj, diónyi vaj
-dió
Elkészítés:
-olajon ,vajon megdinszteltem a zöldségeket, ízesítettem mézzel, sóval, borssal, csilivel, az összetört fokhagyma gerezdekkel
-egy fél dl vízzel felengedtem, ebben párolódott, hozzáadtam a reszelt sajtot
-kihűtöttem ,ekkor rászórtam a sütőporos lisztet, belekevertem a tojás sárgáját
– a tojás fehérjéből habot vertem és lazán hozzákevertem
-kiolajazott,zsemlemorzsás muffin papírokra szedtem, egy-egy diót rátettem a tetjére
170 fokos sütőben légkeveréses fokozaton 10 percig sütöttem, majd minden muffínra reszelt sajtot tettem , és visszatoltam a sütőbe további két percre
Nagyon hamar elkészül,mert a massza a tűzhelyen gyakorlatilag készen van. Melegen fogyasztottuk, de hidegen is finom. Nálunk a halas-gombás volt a nyerő :-))
1 Response
[…] https://blog.keva.hu/?p=2664 […]