Az ünnepek után vágyunk a könnyed fogásokra. A héten készítettem kelkáposztát, borsót, gombát. Ma egy tésztaételre esett a választás. Pillanatok alatt elkészíthető, könnyű fogás. Felhasználtam a maradék mézes kecskesajtot is. Persze használhatunk helyette kis feta sajtot, vagy reszelt trappistát, akár mozzarellát is,mert a parmezán ad neki egy karakteres ízt. érdekes a férjem egyáltalán nem érezte, hogy tonhalkonzerv van a mártásban.
Hozzávalók:
- 1 tonhal konzerv
- 1/2 fej hagyma
- 1 ek joghurt vagy tejföl
- só, bors, 4 szem kapribogyó,csipet csili
- 3 dkg mézes kecskesajt
- petrezselyemzöld
- 1 tk méz
- 2 db aszalt paradicsom
- tészta ( 200 gramm spagetti)
- tálaláshoz reszelt parmezán
Elkészítés:
A tonhal konzervről leszűrt olajban megpároljuk a felkockázott hagymát. Hozzáadjuk a tonhalat, a sót, a borsot, az apróra vágott paradicsomot,kapribogyót, ezt kés fokával összetörtem, sózzuk, borsozzuk.
Belekeverjük a joghurtot vagy tejföl t,mézet,csilit 4-5 percig főzzük, majd a végén hozzáadjuk petrezselymet Hígítjuk a tészta főzőlevével én kb 1,5 dl-t hozzáadtam fokozatosan kevergetve.
A kifőtt tésztával összekeverjük a mártást, parmezánnal meghintve tálaljuk.